Dvojzápas proti Rusku v Jaroslavli - Vůjtek si berie aj sadu sviečok

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 11:14 • 2 min
Dvojzápas proti Rusku v Jaroslavli - Vůjtek si berie aj sadu sviečok

Dvojzápas proti Rusku v Jaroslavli - Vůjtek si berie aj sadu sviečok - Hokej Slovenskí hokejoví reprezentanti vo štvrtok ráno odleteli na dvojzápas do Ruska už aj s obrancom Vladimírom Mihálikom, ktorý sa k tímu pripojil v stredu. V Jaroslavli ich v rámci

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejoví reprezentanti vo štvrtok ráno odleteli na dvojzápas do Ruska už aj s obrancom Vladimírom Mihálikom, ktorý sa k tímu pripojil v stredu. V Jaroslavli ich v rámci turnaja Euro Hockey Challenge čakajú dva ťažké duely s elitným tímom, no budú odlišné od bežných prípravných stretnutí. Obe strany budú spomínať na množstvo hráčov a priateľov, ktorí v septembri v meste na Volge zahynuli pri tragickom leteckom nešťastí miestneho klubu Lokomotiv.
      Zápasy sa mali hrať pôvodne v Moskve, no potom ich presunuli práve do Jaroslavľu ako spomienku na obete tragédie, pri ktorej skonal aj kapitán slovenskej reprezentácie na domácich MS Pavol Demitra. Smutnú atmosféru budú mať zvlášť pre trénera národného tímu Vladimíra Vůjteka. Ten priviedol miestny klub v rokoch 2002 a 2003 k ruskému titulu a v sezóne 2010/11 do semifinále KHL. "Bude to nostalgické a smutné. Už príchod do tej haly, kde som tri roky trénoval a mal som tam veľa kamarátov, ktorí tam už nebudú. Keď prídem do kabíny, pozriem sa do kancelárií a tých chalanov tam neuvidím, bude to smutné," povedal Vůjtek, ktorý plánuje navštíviť cintorín, kde položí veniec a každému z hráčov zapáli sviečku.
      Slováci boli v úvodnom dvojzápase Euro Hockey Challenge proti Dánsku miernymi favoritmi, v Rusku však budú na opačnej strane. "Zborná" síce ešte zďaleka nie je v zložení, v akom sa predstaví na šampionáte, no o jej kvalitách niet pochýb. "Je to tím z elitnej svetovej šestky. Určite nás poriadne preveria a ukážu nám, aká je sila nášho hokeja, s čím môžeme počítať ďalej. Aj keď ani my ešte nebudeme kompletní. Stále je to asi iba 50-70 percent z tímu, ktorý pôjde na majstrovstvá sveta," uviedol Vůjtek.
      Jeho zverenci sa však v Rusku chcú predviesť v dobrom svetle a zabojovať o výsledok. "My určite nepôjdeme do plných, skôr budeme hrať zo zabezpečenej obrany. Myslím si, že Rusi budú viac útočiť a ako ich poznám, budú chcieť rýchlo rozhodnúť, no pre nás sa tým pádom otvorí šanca na protiútoky a to môžeme využiť na góly," vyhlásil útočník Atlantu Mytišči Branko Radivojevič.
      "Budú to ťažké zápasy, či už po psychickej stránke, všetci dobre vieme, čo sa tam stalo, a na druhej strane aj po tej hernej. Rusko patrí k svetovej špičke, budú to kvalitné zápasy. Všetci sa na ne tešíme a chceme uspieť," doplnil ho kolega Milan Bartovič.
      Slováci majú s Ruskom pomerne vyrovnanú bilanciu, keď z 22 duelov osem vyhrali, päť skončilo nerozhodne a v deviatich ťahali za kratší koniec. Veľkú väčšinu však odohrali na vrcholných podujatiach, mužstvá sa naposledy stretli v základnej skupine MS v Bratislave, kde sa z víťazstva 4:3 tešili Rusi. Posledný vzájomný prípravný duel, pred Svetovým pohárom v roku 2004, skončil remízou 0:0.
      Zverenci trénera Zinetuľa Biľaletdinova odštartovali prípravu na tohtoročné MS vo Fínsku a Švédsku zápasmi s Nemeckom. V prvom prehrali 3:4 a v druhom zvíťazili 3:2 až po predĺžení a nájazdoch. Pred duelmi so Slovenskom však do tímu pribudli už aj hráči z tímov neúspešných semifinalistov KHL Igor Makarov, Dmitrij Kalinin, Denis Denisov, Vladimir Tarasenko, Fiodor Fiodorov, Viktor Tichonov (SKA Petrohrad), Anton Burdasov a Jevgenij Kuznecov (Traktor Čeľabinsk).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies