Dvojgólový návrat pre stredopoliara Tourého do zostavy ManCity

NETKY.SK • 21 November 2016, 14:20 • 2 min
Dvojgólový návrat pre stredopoliara Tourého do zostavy ManCity

LONDÝN - Štvornásobný africký Futbalista roka (2011 - 2014) v službách anglického Manchestru City Yaya Touré má za sebou úspešný víkend a návrat do zostavy svojho tímu ako z ríše snov.

slovakia

left justify in out

V zápase 12. kola anglickej Premier League 2016/2017 na pôde Crystal Palace strelil oba góly manchesterského klubu a bol hlavným strojcom víťazstva 2:1, po ktorom patrí "The Citizens" 3. priečka v tabuľke o skóre za FC Liverpool a s jednobodovým mankom na lídra, londýnsky klub FC Chelsea.

Rodák z Bouaké sa začiatkom septembra nezmestil na súpisku pre skupinovú fázu Ligy majstrov 2016/2017. Tourého zástupca Dimitri Seluk vzápätí vyhlásil, že stredopoliara "ponížili" a Guardiola by sa mal hráčovi ospravedlniť, ak "The Citizens" nedokráčajú v európskom pohári číslo jeden až k celkovému triumfu. Španielsky lodivod následne viac než dva mesiace čakal na ospravedlnenie Tourého agenta, ktoré bolo jednou z podmienok pre návrat 33-ročného stredopoliara do zostavy. Yaya sa kajal začiatkom novembra prostredníctvom facebookovej prezentácie.

"Som veľmi rád, že som bol súčasťou zostavy a pomohol tímu svojimi gólmi. Ďakujem trénerovi. Rodina a priatelia ma podporovali; pracoval som na tom, aby som sa vrátil," povedal Touré, citoval ho klubový web. Kouč Guardiola doplnil: "Som rád za Yayu, je to skvelý chlapík. Nikto nepochybuje o jeho kvalitách. Máme teraz o jedného muža viac, ktorý nám môže pomôcť dosiahnuť určené ciele."

Touré predtým hral za ManCity v tejto sezóne len raz - 24. augusta doma proti Steaue Bukurešť (1:0) v odvete play-off o účasť v skupinovej fáze LM. Niekdajší reprezentant Pobrežia Slonoviny Touré pôsobí v Manchestri City od júla 2010 a pomohol mu získať dva majstrovské tituly v Premier League. Jeho kontrakt s klubom vyprší 30. júna 2017.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies