Dvojgólový Mak katom Islandu: Podstatné je, že sme vyhrali

NETKY.SK • 18 November 2015, 10:21 • 2 min
Dvojgólový Mak katom Islandu: Podstatné je, že sme vyhrali

ŽILINA - V piatkovej príprave zostrelil Švajčiarov (3:2) dvoma gólmi Michal Ďuriš, v utorňajšom záverečnom súboji slovenskej futbalovej reprezentácie v tomto kalendárnom roku proti Islandu (3:1) sa pre zmenu prevtelil do role hrdinu jeho kolega Róbert Mak. Krídelník gréckeho PAOK Solún za stavu 0:1 dvoma zlepenými zásahmi dostal svoj tím na koňa, triumf zverencov trénera Jána Kozáka spečatil striedajúci Ďuriš a Slováci tak ukončili úspešný rok vyšperkovaný postupom na EURO 2016 najlepšie ako mohli.

slovakia

left justify in out

"Rok sme zakončili víťazstvom. Bez viacerých opôr a s mladými hráčmi v zostave sme dokázali otočiť nepriaznivý priebeh. Islanďania nás zaskočili rýchlym gólom, ale po zmene strán sme ukázali našu silu. Som rád, že mi to tam dvakrát spadlo. Siahal som aj na hetrik, ale nevadí, dôležité je víťazstvo tímu. Sme šťastní, že sme zdolali silné mužstvo Islandu, ktoré rovnako ako my nebude chýbať na ME vo Francúzsku," povedal Mak.

 

Slováci sa mená súperov v základnej skupine EURO 2016 dozvedia v sobotu 12. decembra na žrebe v Paríži, Mak nemá žiadne preferencie: "Uvidíme, koho dostaneme. V každom prípade sa s každým súperom pobijeme. Sme silné mužstvo, dokázali sme to v kvalifikácii aj teraz v príprave. S každým dokážeme hrať vyrovnanú partiu." Národný tím, ktorý vybojoval historický postup na šampionát, sa najbližšie stretne až v marci budúceho roka. "Trošku mi budú chalani chýbať, ale zasa si od seba oddýchneme. Najbližší zraz bude až v marci, ale už teraz sa na neho teším," dodal Mak.

 

Slovenská reprezentácia sa proti Islandu rozlúčila s rokom víťazne a na dlhší čas možno išlo aj o jej posledný zápas na žilinskom štadióne. Novú kvalifikáciu MS 2018 by totiž mala absolvovať na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. "Žilina nám dala veľmi veľa. Všetky naše kvalifikačné zápasy boli vypredané, preto sme dnes mali divákom za čo poďakovať. Možno sa sem ešte vrátime, ľudia tu boli fantastickí," odkázal Mak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies