Dvaja členovia gangu lúpežných vrahov ušli z domáceho väzenia

NETKY.SK • 5 Október 2013, 16:03 • 2 min
Dvaja členovia gangu lúpežných vrahov ušli z domáceho väzenia

BUDAPEŠŤ - Kauza gangu z Ároktö sa na jar tohto roka v Maďarsku stala známou tým, že v prípade viacerých obvinených sa skončila štvorročná lehota vyšetrovacej väzby, preto sa dostali do domáceho väzenia.

slovakia

left justify in out

Dvaja muži z gangu, ktorého členovia sú obvinení z lúpežných vrážd starých ľudí, ušli v severomaďarskej obci Ároktö v noci z piatka na sobotu z domácej väzby.

Maďarská polícia na svojej internetovej stránke uviedla, že 26-ročný Henrik R. a 51-ročný Elemér R. porušili pravidlá domácej väzby a ušli na neznáme miesto.

Šesťčlenný gang - pozostávajúci z už trestaných mužov, ktorí sú v blízkom príbuzenstve -, podľa prokurátora v období rokov 2008-2009 v desiatke prípadov maskovane prepadával v noci spiacich starých ľudí v Budapešti a jej okrajových častiach. Páchatelia obete zviazali, surovo bili a okrádali o cennosti, pričom dvaja starí ľudia prišli o život.

Členov gangu prokurátor obvinil v ďalších prípadoch aj z pokusu o vraždu. V súdnom procese obvinení vinu popierali. Polícia po utečencoch vyhlásila pátranie a zverejnila ich fotografie s popisom.

Kauza gangu z Ároktö sa na jar tohto roka v Maďarsku stala známou tým, že v prípade viacerých obvinených sa skončila štvorročná lehota vyšetrovacej väzby, preto sa dostali do domáceho väzenia.

Ostatný návrh novely trestného zákonníka podľa agentúry MTI odovzdal minister spravodlivosti parlamentu práve v piatok. V prípade, že ho poslanci schvália, tak od 1. januára 2014 už budú platiť nové pravidlá zabezpečenia obvinených v domácej väzbe, ktorí budú musieť nosiť monitorovací náramok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies