Dvadsaťpäť rokov po zjednotení: Nemecko je jedna krajina, ale nie je jednotná

NETKY.SK • 18 Február 2015, 14:25 • 2 min
Dvadsaťpäť rokov po zjednotení: Nemecko je jedna krajina, ale nie je jednotná

BERLÍN - Nemecká predstaviteľka, ktorá dozerala na integráciu bývalého Východného a Západného Nemecka, dnes povedala, že napriek znovuzjednoteniu pred 25 rokmi krajina "ešte nie je jednotná".

slovakia

left justify in out

Iris Gleickeová to uviedla v správe, vypracovanej na žiadosť nemeckého ministerstva hospodárstva o postojoch k zjednoteniu štvrť storočia po páde Berlínskeho múru.

 

Vyplýva z nej, že 83 percent západných Nemcov je spokojných so svojím životom na rozdiel od 76 percent z východného Nemecka.

 

Zatiaľ čo 77 percent Nemcov z bývalého Východného Nemecka uviedlo, že mali zo zjednotenia osobný prospech, zo západných spolkových krajín to povedala iba 62 percent opýtaných.

 

"Ešte treba veľa urobiť," citovala agentúra DPA Iris Gleickeovú. Dodala, že naďalej existujú nerovnosti medzi východom a západom krajiny čo sa týka "ekonomickej sily, významne nižších miezd ... a dôchodkových zákonov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies