AKTUALIZÁCIA: Výsluch Zoltána Andruskóa prerušili! Vypovedať bude v inom termíne

NETKY.SK • 7 Jún 2022, 10:20 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Výsluch Zoltána Andruskóa prerušili! Vypovedať bude v inom termíne

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje proces v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v prípade plánovaných vrážd prokurátorov.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 16:25 (7. 6. 2022)

 

Výsluch Zoltána A. pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v utorok popoludní prerušili. Sťažoval sa na zlý zdravotný stav. Vypovedať by mal opäť 14. júna. V kauze vraždy novinára a jeho snúbenice je už právoplatne odsúdený. V rámci prípravy vrážd prokurátorov je vylúčený na samostatné konanie.

 

Počas budúceho týždňa by mal byť vypočutý člen zločineckého gangu zo Serede Iľja W. A to najmä v súvislosti s prípravou vrážd prokurátorov. Výsluch by mal absolvovať aj bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Vykonané majú byť ďalšie dôkazy, okrem iného záznamy telefonických hovorov.

 

Súd v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej opätovne rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs. Miroslav M. a Tomáš Sz. dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán A. 15 rokov nepodmienečne.

 

 

Pôvodná správa:

 

Marian Kočner dal odstrániť Jána Kuciaka, lebo sa bál trestného stíhania. V utorok to pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) uviedol Zoltán Andruskó. Obžalovaná Alena Zsuzsová mu mala takto zdôvodniť objednávku vraždy nielen novinára, ale aj vtedajšieho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku.

 

img

Zoltán Andruskó

 

„Skupina prokurátorov okolo Dušana Kováčika znemožnila Žilinkovi prácu. Preto sa snažil spolupracovať s Jánom Kuciakom,“ vypovedal Zoltán Andruskó. Tvrdí, že Kuciak mal podľa Aleny Zsuzsovej informácie ku kauzám aj od Žilinku. Mariana Kočnera označil aj za objednávateľa vrážd prokurátorov, ktoré však nezrealizovali.

 

Andruskó je v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice už právoplatne odsúdený. V rámci prípravy vrážd prokurátorov je vylúčený na samostatné konanie.

 

img

Marian Kočner, Alena Zsuzsová

 

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Dušan Kováčik a Darko Dragič.

 

Prečítajte si tiež: Súd rozhodol o treste pre bosa nitrianskeho podsvetia

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies