Dva roky väzenia dostal muž za zafarbenie hviezdy na moskovskom mrakodrape vo farbách Ukrajiny

NETKY.SK • 11 September 2015, 06:56 • 2 min
Dva roky väzenia dostal muž za zafarbenie hviezdy na moskovskom mrakodrape vo farbách Ukrajiny

MOSKVA - Na vyše dva roky väzenia dnes moskovský súd odsúdil muža, ktorý sa vlani v lete pokúsil premaľovať veľkú päťcípu hviezdu na vrchole 176-metrového moskovského mrakodrapu vo farbách ukrajinskej zástavy, na modro-žlto. Na mrakodrape v daný deň ráno, keď išli Moskovčania do roboty, zaviala aj ukrajinská zástava.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štyroch spoluobžalovaných súd zbavil obvinenia, informovala tlačová agentúra AP. Prípad odzrkadľuje ruské výhrady k verejným prejavom podpory pre Ukrajinu, na ktorej Ruskom podporovaní separatisti bojujú od apríla 2014 proti prozápadnej vláde v Kyjeve.


Súd uznal Vladimira Podrezova za vinného z toho, že 20. augusta 2014, pred ukrajinským Dňom nezávislosti, premaľoval hviezdu na mrakodrape. A odsúdil ho na dva roky a tri mesiace väzenia nepodmienečne.


Dvoch mladých mužov a dve dievčatá, ktorých zatkli, keď v ten deň zoskočili s padákom z uvedeného mrakodrapu, súd zbavil obvinenia. V dnešnom rozsudku sudca zdôvodnil, že súd mal pochybnosti o tom, či pomáhali Podrezovovi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies