Ďuricu potešil žreb ME 2016, kauza "kolchoz" zabudnutá

NETKY.SK • 16 December 2015, 09:42 • 2 min
Ďuricu potešil žreb ME 2016, kauza "kolchoz" zabudnutá

MOSKVA - Slovenského futbalového obrancu v službách ruského klubu Lokomotiv Moskva Jána Ďuricu potešilo, že Slovensko sa na budúcoročných MS vo Francúzsku stretne v jednej skupine s Ruskom.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme. Prečo nie? Rusko poznám veľmi dobre. Všetci hráči z národného tímu hrávajú v tamojšej najvyššej súťaži, prichádzam s nimi do styku. Pre mňa bude užitočné, že ich poznám. Skupina však nebude jednoduchá, Rusko a Anglicko sú veľmi silné mužstvá," vyhlásil 34-ročný dunajskostredský rodák v rozhovore pre sovsport.ru.


"Každý hráč sníva o tom, že bude hrať na ME, MS či v európskych pohároch. Mám 34 rokov. Veľa pre mňa znamená, že budem môcť byť súčasťou takého veľkého turnaja," doplnil dôrazný stopér, ktorému ruskí novinári pripomenuli incident s reprezentantom "zbornej" Romanom Širokovom zo vzájomného duelu o postup na ME 2012. Širokov vtedy nazval Slovensko kolchozom, čo v bývalom Sovietskom zväze predstavovalo združenie roľníkov.


"História tohto príbehu je už zabudnutá. S Romanom sme sa dokonca skamarátili. Počas oslavy narodenín môjho spoluhráča z Lokomotivu Alexandra Samedova sme všetko prebrali. Momentálne máme normálny vzťah. Keď budeme na ihrisku stáť proti sebe, bude to už iný duel," prezradil niekdajší hráč Artmedie Petržalka či Saturnu Moskovská oblasť.


Ďurica v pondelok s napätím sledoval aj žreb šestnásťfinále Európskej ligy 2015/2016. "Železničiari" sa napokon stretnú s tureckým klubom Fenerbahce Istanbul. Pre zaujímavosť, v skupinovej fáze prešli cez iný klub z "krajiny polmesiaca" - Besiktas Istanbul.


"Fenerbahce je vážny súper. Je to jeden z najväčších klubov v Turecku. Budeme to mať ťažké, pretože si myslím, že Fenerbahce je ešte o čosi silnejšie mužstvo ako Besiktas. Neviem, či spor medzi Ruskom a Tureckom bude mať vplyv aj na futbal. V každom prípade by politika nemala zasahovať do športu," skonštatoval na záver Ján Ďurica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies