Ďurica sa nevie dočkať duelu, Muchov recept na Jahoviča

NETKY.SK • 14 November 2014, 17:41 • 2 min
Ďurica sa nevie dočkať duelu, Muchov recept na Jahoviča

SKOPJE - Jedným z hráčov slovenskej futbalovej reprezentácie, ktorí doteraz nemali žiadnu skúsenosť s Macedónskom, je aj obranca Ján Ďurica. Zadák Lokomotivu Moskva sa už nevie dočkať sobotňajšieho kvalifikačného stretnutia o postup na ME 2016 proti domácej reprezentácii, ktorý sa uskutoční v Skopje na štadióne Arena Filipa II. Macedónskeho (začiatok o 20.45 h).

slovakia

left justify in out

"Ešte som nemal do činenia s macedónskym futbalom, bude to pre mňa niečo nové. Macedónci hrajú doma, určite nastúpia sebavedome, musia zvíťaziť. Musíme si dávať pozor na ich silné stránky a využiť tie slabé. Teším sa na zápas, určite bude plný štadión. Vďaka tomu, že teraz máme deväť bodov, máme teraz ešte väčšiu motiváciu. Sme dobrá partia a vidieť to aj na ihrisku. Mužstvo ťahá za jeden povraz. Je to zásluha trénera. Pre mňa je najdôležitejšie, aby sme podali dobrý výkon a zápas zvládli," vyhlásil pre agentúru SITA 32-ročný rodák z Dunajskej Stredy. 

 

V opačnej pozícii ako Ján Ďurica je brankár Ján Mucha, ktorý v kvalifikácii ME 2012 odchytal proti Macedónsku oba duely. "Budú to mať s nami ťažké, ale aj my s nimi. Očakávam zaujímavý zápas. Macedónci musia zvíťaziť. Ak sa im to nepodarí, budú vo veľmi zložitej situácii," vyhlásil pred odletom do Skopje gólman ruského klubu Krídla Sovietov Samara a upozornil aj na svojho spoluhráča Adisa Jahoviča, jedného z najnebezpečnejších hráčov súčasného macedónskeho mužstva. "Jahovič je zaujímavý typ hráča. Dokáže si veľmi dobre kryť loptu. Sledovali sme ho aj na videu zo zápasu na Ukrajine, kde mal veľkú šancu. Rozprávali sme sa o ňom aj s Maťom Škrtelom a Jánom Ďuricom. Je to nebezpečný útočník," doplnil Ján Mucha, pričom prezradil aj recept, ako by ho slovenská defenzíva mohla zastaviť: "Je to typický Balkánec, rýchlo ho niečo rozladí. Stáva sa mu to aj v klube, často sa púšťa do debát s rozhodcami. To by sme mohli využiť. Verím, že ho eliminujeme a nedostane sa do žiadnej nebezpečnej situácie." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies