Dunajská Streda zdolala Jablonec, Slovan nezvládol zápas a s Európskou Ligou sa lúči

NETKY.SK • 18 September 2020, 8:23 • 2 min
Dunajská Streda zdolala Jablonec, Slovan nezvládol zápas a s Európskou Ligou sa lúči

EURÓPA- Futbalisti DAC Dunajská Streda si poradili s českým Jabloncom v šialenom zápase 5:3. Historicky prvýkrát sa prebojovali do 3.predkola EL a ich súperom bude rakúsky LASK Linz. Slovenský majster nezvládol zápas vo Fínsku a účasť v pohárovej Európe preňho skončila.

slovakia

left justify in out

Dva góly v predĺžení zaistili postup Dunajskej Stredy

Zápas začal vo veľkom stýle, už v 6.minúte sa presadil útočník Marko Divkovic a Dunajská viedla 1:0.

Jablonec dokázal v 26.minúte skóre vyrovnať, presadil sa Čech Ján Zelený.  Na začiatku druhého polčasu sa Jablonec dostal do vedenia, brankára DACu prekonal slovenský útočník Ivan Schranz, o pár minút neskôr, pridal druhý gól Divkovic. Jablonec sa opäť dostal do vedenia, penaltu premenil Schranz. Zápas poslal do predĺženia striedajúci Ion Nicolaescu, v predĺžení sa už presadila len Dunajská, druhýkrát sa trafil hrdina zápasu Nicolaescu a skóre spečatil Eric Davis.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fociverzum (@fociverzum),

 

Slovan Bratislava v EL končí

Premiéra slovinského trénera Darka Milaniča na lavičke Slovana v európskych klubových súťažiach mala trpkú príchuť. V prvom polčase sa hral slabý futbal, prvú príležitosť mal Slovan po pase de Kampsa na De Marca, ale pred obrancom Slovana zachránil brankár Virtanen. Najväčšiu šancu však mal Rafael Ratao v 41. minúte. Domáci tím po priamom kope zaváhal, Ratao si vynikajúco obhodil obrancu a od polovice ihriska putoval sám na bránku. Napokon sa rozhodol kľučkou zbaviť brankára, no ten jeho úmysel vystihol a zmaril útočníkovi Slovana gólovú príležitosť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 433SK🇸🇰 (@433slovakia),

 

Tréner Milanič poslal v 69. minúte na ihrisko Alexandara Čavriča a Nona. Nono mal o pár minút veľkú šancu po priamom kope, lopta z jeho kopačky letela tesne nad bránku. V 81. minúte sa prudká centrovaná lopta dostala k Savolainenovi, domáci obranca mal na gól kopačke, no brankár Slovana reflexívne zmaril túto gólovú príležitosť. Greif sa vyznamenal aj v 88. minúte po rohovom kope a následnej strele Pennanena, zápas napokon dospel do predĺženia.

 

 

V prvej časti predĺženia mal najväčšiu šancu Medvedev, ktorého do úniku poslal Čavrič, ale útočník Slovana nenašiel centrom v šestnástke voľného Rataa. V 111. minúte už však Medvedev zakončil hlavičkou center De Marca a poslal "belasých" do vedenia. Slovan však nezvládol záver, keď Abena v poslednej minúte neodkopol loptu a Saleho center poslal do siete Udoh - 1:1.

V penaltovom rozstrele sa stali osudnými nepremenené pokusy Rataa a Nuna, ktoré znamenali vypadnutie slovenského majstra z pohárovej Európy.

 

 

 

 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona