PSG dostalo aktuálneho šampióna, Slavia sa pobije o postup v EL s londýnskym veľkoklubom

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 19:09 • 2 min
PSG dostalo aktuálneho šampióna, Slavia sa pobije o postup v EL s londýnskym veľkoklubom

Obhajca prvenstva vo futbalovej Lige majstrov nemecký Bayern Mníchov nastúpi v aprílovom štvrťfinále play-off v repríze minuloročného finále proti francúzskemu tímu Paríž Saint-Germain. Futbalisti úradujúceho českého šampióna SK Slavia Praha po anglickom Leicestri City a škótskom Glasgowe Rangers si vo štvrťfinále Európskej ligy zmerajú sily s ďalším anglickým tímom - londýnskym Arsenalom.

slovakia

left justify in out

Liga majstrov 

Prvý duel minuloročného finále Ligy majstrov medzi Bayernom Mníchov a PSG, tentoraz dvojzápas štvrťfinále, je na programe 6. alebo 7. apríla v Bavorsku, odveta 13. alebo 14. apríla vo francúzskej metropole. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

 

img

 

S istotou teda vieme, že finále z  inulej sezóny sa opakovať nebude. Do tureckého Istanbulu sa prebojuje nanajvýš jeden z minuloročných finalistov. Bayern sa do štvrťfinále dostal cez talianske Lazio Rím, Parížania vyradili španielsky celok FC Barcelona.

 

Zvyšné dvojice 
V ďalších troch štvrťfinálových meraniach síl sa predstavia anglické kluby. Súperom Manchestru City bude nemecká Borussia Dortmund, londýnsky tím FC Chelsea absolvuje dve stretnutia proti portugalskému FC Porto a FC Liverpool vyzve posledného španielskeho účastníka súťaže Real Madrid.

 


Známe je už aj to, ktoré mužstvá proti sebe môžu hrať v semifinále. Postupujúci z dvojice Bayern - PSG v boji o postup do finále vyzve úspešnejšieho z dua Manchester City - Borussia Dortmund, prvý súboj sa uskutoční v Mníchove alebo Paríži. Druhú semifinálovú dvojicu vytvoria Real Madrid - FC Liverpool a FC Porto - FC Chelsea, prvý súboj sa odohrá v Madride alebo Liverpoole.

Štvrťfinálové súboje LM sú na programe v prvej polovici apríla, semifinálové duely sa budú hrať na prelome apríla a mája. Vyvrcholenie súťaže je naplánované na sobotu 29. mája na Atatürkov olympijský štadión v tureckom Istanbule.

 


Európska liga 

Zverenci trénera Jindřicha Trpišovského sa do štvrťfinále EL prebojovali aj pred dvoma rokmi, v jari 2019 v tejto fáze vypadli s iným londýnskym družstvom a neskorším celkovým víťazom - FC Chelsea. Platným maximom Slavie v druhej najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe je semifinále z ročníka 1995/1996, vo vtedajšom Pohári UEFA sa pražský tím dostal až do semifinále a tam sa rozlúčil po konfrontácii s francúzskym Bordeaux.

 

img


Piatkový žreb štvrťfinále spojil španielsku Granadu s anglickým Manchestrom United, holandský Ajax Amsterdam s talianskym AS Rím a chorvátskeho zástupcu Dinamo Záhreb so španielskym Villarrealom. Zaujímavosťou je, že spomedzi osmičky aktuálnych štvrťfinalistov vyhrali Európsku ligu resp. Pohár UEFA iba Ajax Amsterdam (1992) a Manchester United (2017).

Semifinálové súboje EL sú na programe 29. apríla resp. 6. mája, vyvrcholenie súťaže sa uskutoční 26. mája v poľskom Gdansku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies