Duda udržal SR '21' v hre o baráž

NETKY.SK • 5 September 2014, 10:53 • 2 min
Duda udržal SR '21' v hre o baráž

SENEC - Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov stále snívajú svoj sen o účasti v baráži kvalifikácie majstrovstiev Európy 2015 v Česku tejto vekovej kategórie. Vo štvrtkovom zápase 3. kvalifikačnej skupiny remizovali v Senci so škótskymi rovesníkmi 1:1, keď vyrovnávajúci gól dosiahol v záverečnej minúte riadneho hracieho času stredopoliar poľskej Legie Varšava Ondrej Duda.

slovakia

left justify in out

Zverenci Ivana Galáda majú na konte 14 bodov a za vedúcimi Holanďanmi zaostávajú o dva. Mladí Slováci nevyužili možnosť dotiahnuť sa na čelo poradia, "oranjes" totiž doma prehrali s Gruzíncami 0:1 a o konečné prvé miesto si to rozdajú vo vzájomnom súboji v pondelok v Tilburgu práve s "galádovcami".

 

Na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte má istý štart len domáci usporiadateľ. Zvyšných sedem účastníkov vzíde z baráže. Do play-off postúpia víťazi desiatich kvalifikačných skupín a najlepšie štyri mužstvá z druhých miest. V tabuľke druhých tímov je SR "21" momentálne na postupovej štvrtej pozícii, ale predbehnúť ju môžu Grécko i Rakúsko, ktoré majú zápas k dobru. Účasť Slovákov v baráži preto vyzerá reálnejšie cez víťazstvo v skupine, inými slovami, remíza alebo prehra v Holandsku pre nich s najväčšou pravdepodobnosťou bude znamenať koniec nádejí. 

 

"Dobre, že sme so Škótmi získali aspoň ten bod, bez neho by to bolo asi už stratené. Holandsko prehralo s Gruzínskom, čo nám zahralo do karát. Čaká nás záverečný duel v Holandsku a urobíme všetko pre to, aby sme tam vyhrali," uviedol Duda pre zástupcov slovenských médií a doplnil: "Škóti boli húževnatí, veľa behali, vedeli si nahrať v strede ihriska, ale my sme boli lepší. O tom, že sme nevyhrali, rozhodlo množstvo našich nepremenených šancí. Zlyhali sme v koncovke." Rovnakú príčinu nerozhodného rezultátu videl aj tréner slovenskej "dvadsaťjednotky" Galád: "Mali sme príležitosti a pri troške šťastia sme mohli vyhrať. V dnešnom európskom futbale rozhodujú detaily a teraz sa tie drobnosti priklonili na stranu súpera. Škóti mali jeden brejk, ktorý im vyšiel, a my sme naopak nevyužili veľa šancí. Sme smutní, táto remíza je pre nás veľké sklamanie." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies