Dubovcová s Nestarcovou v Moskve ako nasadené štrnástky

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 16:03 • 2 min
Dubovcová s Nestarcovou v Moskve ako nasadené štrnástky

MOSKVA - Slovenské plážové volejbalistky Natáliu Dubovcovú a Dominiku Nestarcovú čaká tento týždeň prvý zo série piatich grandslamových turnajov.

slovakia

left justify in out

Na podujatí v Moskve budú štartovať ako nasadené štrnástky a pokúsia sa získať čo najviac bodov do renkingu Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB). Jeho poradie na konci sezóny rozhodne o tom, či si Slovenky splnia svoj veľký sen, ktorým je účasť na olympijských hrách v Rio de Janeiro 2016.

 

Päťnásobné národné šampiónky začali sezónu minulý týždeň v Prahe, kde na podujatí Svetovej série obsadili 9. miesto. Získali za to 240 bodov do rebríčka FIVB. Vlani v Moskve skončili na 17. priečke, tento rok sú ich ambície vyššie. "Pred rokom trápili dievčatá drobné zranenia, teraz sú však fit a pripravené zabojovať o čo najlepšie umiestnenie. Na každom z podujatí Svetovej série chceme skončiť do deviateho miesta, grandslamy sú bodované viac ako turnaje Major Series," povedal pre TASR z Moskvy manažér dvojice a otec Natálie Miloš Dubovec. Jeho zverenky sa dozvedia mená súperiek v utorok večer, hlavná súťaž sa začína v stredu.

 

Ak chcú Slovenky pomýšľať na účasť v Riu, vo svetovom renkingu musia skončiť do 15. miesta. Rebríček je redukovaný, ak v ňom budú štyri tímy z jednej krajiny, počítajú sa iba najlepšia dva. Druhá možnosť postupu na OH je z kontinentálneho pohára, odkiaľ postúpi osem družstiev. Posledné miesto sa dá získať na majstrovstvách sveta, kde ho dostane víťaz. Svetový šampionát je na programe v termíne od 26. júna do 5. júla v Holandsku. Dubovcová s Nestarcovou sa tam predstavia v základnej K-skupine, kde sa stretnú s dvojicami z Nemecka, Poľska a Kostariky. V príprave na MS ich čakajú dve podujatia Svetovej série v Chorvátsku (2.-7. júna v Poreči) a Nórsku (9.-14. júna v Stavangeri), ako aj grandslamový turnaj v USA (16.-21. júna v St. Petersburgu).

 

Najbližší program Natálie Dubovcovej a Dominiky Nestarcovej

Svetová séria FIVB

26.- 31. mája: FIVB Grand Slam, Rusko (Moskva)

2.-7. júna: FIVB Major Series, Chorvátsko (Poreč)

9.-14. júna: FIVB Major Series, Nórsko (Stavanger)

16.-21. júna: FIVB Grand Slam, USA (St. Petersburg)

MS v Holandsku (26. júna - 5. júla)

K-skupina: Ludwigová/Walkenhorstová (Nem.), DUBOVCOVÁ/NESTARCOVÁ (SR), Baranová/Gruszczynská (Poľ.), Charlesová/Alfarová (Kostar.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies