Druhými finalistami Davisovho pohára sú Česi

NETKY.SK • 17 September 2012, 07:08 • 2 min
Druhými finalistami Davisovho pohára sú Česi

Druhými finalistami Davisovho pohára sú Česi - Tenis Hrdinom českej tenisovej výpravy v Argentíne sa stal Tomáš Berdych, keď si v prvej nedeľňajšej dvojhre na antuke v Parque Roca ľahko poradil s Carlosom Berlocqom v troch setoch 6 3, 6 3, 6 4 a získal pr

slovakia

left justify in out

img

Hrdinom českej tenisovej výpravy v Argentíne sa stal Tomáš Berdych, keď si v prvej nedeľňajšej dvojhre na antuke v Parque Roca ľahko poradil s Carlosom Berlocqom v troch setoch 6:3, 6:3, 6:4 a získal pre svoj tím účasť vo finále Davisovho pohára. Českým tenistom však situáciu uľahčilo odstúpenie svetovej tenisovej osmičky Juana Martina del Potra pre zranenie ľavého zápästia.
      Česi vyhrali nad Argentínou 3:2. Záverečná dvojhra, v ktorej sa predstavil Ivo Minář a Juan Monaco, už len upravila výsledok. "Bolo ťažké tu vyhrať, neboli sme favoriti. Ale bol to náš cieľ a sme radi, že sa nám to podarilo. Chceme rovnako ako pred 23 rokmi vyhrať," povedala pre idnes.cz česká jednotka po postupe.
      Finále Davisovho pohára je na programe 16.-18. novembra v Česku. Španielom by mohol byť k dispozícii aj zranený Rafael Nadal. Novembrový zápas bude odvetou z roku 2009, kedy českí tenisti po 29 rokoch postúpili do finále. V roku 1980 Československo získalo jediný titul. 
      "Som strašne šťastný. Hlavné je, že budeme hrať finále doma," vyhlásil pre idnes.cz nehrajúci kapitán Jaroslav Navrátil.
      Okrem toho sa českí fanúšikovia môžu tešiť aj na ďalšie veľkolepé finále. Fedcupový tím bude 3.-4. novembra v pražskej 02 Aréne obhajovať minuloročné víťazstvo z Moskvy proti Srbsku.    

      semifinále svetovej skupiny Davisovho pohára:
      Argentína - ČR 2:3
      Carlos Berlocq - Tomáš Berdych 3:6, 3:6, 4:6
      Juan Monaco - Ivo Minář 6:3, 7:6 (2)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies