Droba: Súhlasíme s KBS, treba zvýšiť dopyt po rodine

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 14:27 • 2 min
Droba: Súhlasíme s KBS, treba zvýšiť dopyt po rodine

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita súhlasí s Konferenciou biskupov Slovenska, že nízka pôrodnosť a starnutie obyvateľstva navodia v relatívne blízkej budúcnosti Slovensku závažné ekonomické, sociálne a politické problémy.

slovakia

left justify in out

Súhlasíme aj s tým, že by sa podpora rodiny mala stať prierezovou témou verejných politík rovnako ako podpora kvalitného podnikateľského prostredia, ktoré je kľúčovým predpokladom bohatstva a spokojnosti občanov v štáte.

 

"Považujeme však za nereálne, aby sa dopyt po rodine a zvýšenie pôrodnosti dosiahli vnucovaním rigidných kresťanských tradícií aj tej časti spoločnosti, ktorá ich nevyznáva. Riešenie je v skĺbení osvedčených tradičných hodnôt, ktoré nemusia byť nevyhnutne náboženskej povahy, a súčasného životného štýlu, v ktorom hrá veľkú rolu slobodná voľba, rovnoprávnosť, sekularizmus a rýchly technologický vývoj," uvádza poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre osobné slobody Juraj Droba.

 

Tvrdí, že iba taká štátna podpora rodiny a pôrodnosti bude úspešná, ktorá bude rešpektovať aj tieto civilizačné atribúty. "Preto SaS chápe rodinu a jej potreby napríklad aj tak , že nechávame na slobodnú voľbu občanov, či nedeľu strávia prácou, v zamestnaní, oddychom alebo návštevou kostola. Podstatné je podľa nás aj to, aby ľudia mali dostatok materiálnych zdrojov, voľného času i energie považovať čas strávený s rodinou za kľúčovú náplň ich života," uzatvára Droba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies