Draxler plánuje dať vláde návrh na zrušenie Goethe Uni

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:52 • 2 min
Draxler plánuje dať vláde návrh na zrušenie Goethe Uni

BRATISLAVA - Vysoká škola Goethe Uni Bratislava s vysokou pravdepodobnosťou ešte do parlamentných volieb zanikne.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler po rokovaní vlády s tým, že už dal pokyn na niektoré administratívne úkony, ktoré ešte musia uskutočniť. Následne dá vláde návrh na zrušenie školy. Vysoká škola mala podľa Draxlera od začiatku problémy v napĺňaní poslania, ktoré pri pôvodnej akreditácii deklarovala.

 

V súvislosti so štruktúrou vysokého školstva do budúcnosti sa minister vyjadril, že by bolo dobré mať lepšiu reguláciu. Štát totiž podľa neho často platí na študijné programy, kde je extrémne nízka uplatniteľnosť absolventov na trhu práce. "V podstate je to vyhadzovanie peňazí von oknom," komentoval Draxler opodstatnenosť niektorých študijných smerov. Zároveň uviedol, že je dôležité, aby uskutočnili okrúhle stoly o budúcnosti vysokého školstva a aby si ministerstvo odkonzultovalo tieto témy aj s vysokoškolským prostredím a odborníkmi.

 

Minister školstva sa vyjadril aj k procesu akreditácie vysokých škôl. Počas poslednej vlny akreditácie podľa neho totiž zaznievalo, že samotný proces je tortúrou a akreditačná komisia zbiera príliš veľké množstvo údajov. Akreditačnú komisiu podľa Draxlera musia trochu odťažiť od úkonov, aby naozaj rozhodovali iba o kľúčových veciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies