Dr. Dre sa ospravedlnil za násilie voči ženám

NETKY.SK • 22 August 2015, 13:48 • 2 min
Dr. Dre sa ospravedlnil za násilie voči ženám

USA - Americký rapper a producent Dr. Dre sa ospravedlnil za násilie, ktorého sa mal dopustiť v minulosti na ženách.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročný rodák z Comptonu v Kalifornii tak urobil po tom, čo viacero údajných obetí kritizovalo film Straight Outta Compton (2015) o hudobníkovej niekdajšej skupine N.W.A za to, že ignoruje Dreho násilnícku minulosť. Novinárka Dee Barnes, rapperova expriateľka Michel'le a speváčka Tairrie B tvrdia, že ich Dre v minulosti napadol, pričom v súvislosti s filmom tieto obvinenia opäť vyplávali na povrch.


„Ospravedlňujem sa ženám, ktorým som ublížil,“ uviedol Dre vo vyhlásení, ktoré zverejnil denník The New York Times. „Hlboko ľutujem, čo som urobil. Viem, že to navždy ovplyvnilo životy nás všetkých. Pred 25 rokmi som bol mladý muž, ktorý pil príliš veľa. To ale nie je ospravedlnenie za to, čo som urobil. Som ženatý 19 rokov a každý deň sa snažím byť lepším mužom pre svoju rodinu. Robím všetko, čo môžem, aby som sa viac nepodobal tomu mužovi,“ vyhlásil Dre.


Dr. Dre, vlastným menom Andre Romelle Young, začal hudobnú kariéru v skupine World Class Wreckin' Cru. Známym sa stal však až ako člen spomínanej formácie N.W.A, s ktorou vydal albumy Straight Outta Compton (1988) a Niggaz4Life (1991). Jeho prvá sólovka s názvom The Chronic vyšla v decembri 1992, po nej v roku 1999 nasledovala nahrávka s názvom 2001. O dva roky neskôr začal pracovať na albume Detox, ktorý však nakoniec nevydal, pretože podľa jeho slov nebol dostatočné dobrý. Začiatkom augusta vydal tretiu sólovku Compton: A Soundtrack, ktorá je inšpirovaná spomínaným filmom. Dre zároveň vyhlásil, že ide o jeho posledný album.


Dr. Dre, ktorý patrí medzi najbohatších ľudí hudobného priemyslu, je tiež príležitostným hercom, objavil sa napríklad v snímkach Vabank (1996), Bieli chlapci (1999), The Wash (2001) či Training Day (2001).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies