Dozorná rada odvolala predstavenstvo spoločnosti České dráhy, vrátane jej šéfa

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 07:09 • 2 min
Dozorná rada odvolala predstavenstvo spoločnosti České dráhy, vrátane jej šéfa

PRAHA - Dozorná rada spoločnosti České dráhy odvolala štvorčlenné predstavenstvo štátneho železničného prepravcu, vrátane generálneho riaditeľa spoločnosti Petra Žaludu. O tom, či zostane šéfom českých železníc rozhodne až nové predstavenstvo, informuje internetový server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa samotného Žaludu to bolo celé trocha neštandardné. Členovia predstavenstva sa nesmeli zúčastniť na rokovaní dozornej rady a museli miestnosť opustiť. Nedozvedel sa vraj ani žiadne výhrady k fungovaniu železníc, vyplynulo z jeho slov.

K personálnym zmenám v dozornej rade došlo z iniciatívy ministra dopravy ČR Zdeňka Žáka iba minulý týždeň. Vo vysielaní ČT24 však nový šéf rezortu odmietol potvrdiť, že by úlohou nového grémia bolo odvolanie doterajšieho predstavenstva alebo šéfa spoločnosti.

"Chceme veriť, že ide o krok k stabilizácii firmy. Preto sa chceme rýchlo zoznámiť s podkladmi, ktoré viedli dozornú radu k tomuto kroku. Pokiaľ by k tomu nemala naozaj vážne dôvody, budeme požadovať vyvodenie osobnej zodpovednosti od tých, ktorí takto rozhodli," uviedol v reakcii tieňový minister dopravy za ČSSD Milan Chovanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies