Polícia upozorňuje na šíriaci sa hoax o antigénových testoch!

NETKY.SK • 29 Marec 2021, 18:25 • 2 min
Polícia upozorňuje na šíriaci sa hoax o antigénových testoch!

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje na muža šíriaceho hoax o antigénových testoch. Tvrdí, že testy obsahujú nebezpečný etylénoxid.

slovakia

left justify in out

Polícia o tom informuje vo svojom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti.

 



Ako ďalej polícia priblížila, muž na sociálnej sieti píše, že na spodnej strane balenia testu je napísané "Sterile Eo", čo znamená sterilný etylénoxid. Ide o jednu z najhorších chemikálií, ktoré sú spúšťačom rakoviny, spôsobuje nádory mozgu, rakovinu lymfatických uzlín či leukémiu. Pri vyšších dávkach dochádza k trhaniu, kŕčom, a nakoniec ku kóme.

 

"Je pravdou, že etylénoxid je sám o sebe veľmi toxická látka. V zdravotníctve sa však úplne bežne používa ako plynná látka k sterilizácii zdravotníckych pomôcok. Na povrchu totiž po aplikácii nezostáva ani stopové množstvo tejto látky, pretože plyn sa rýchlo rozkladá," vysvetlila polícia.

 

Zároveň doplnila, že po sterilizácii sa testovacie tyčinky zabalia do vákuovaného obalu. Tento postup spôsobí, že na povrchu testovacej tyčinky nemôžu zostať žiadne baktérie ani paraziti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies