Dôvera amerických spotrebiteľov tento mesiac prudko vzrástla

NETKY.SK • 26 September 2012, 08:30 • 2 min
Dôvera amerických spotrebiteľov tento mesiac prudko vzrástla

Dôvera amerických spotrebiteľov tento mesiac prudko vzrástla - Svet Dôvera amerických spotrebiteľov tento mesiac prudko vzrástla, viac ako očakávali analytici a dosiahla najvyššiu úroveň od februára tohto roka. Motorom jej rastu bolo zlepšenie vyhliadok p

slovakia

left justify in out

img

Dôvera amerických spotrebiteľov tento mesiac prudko vzrástla, viac ako očakávali analytici a dosiahla najvyššiu úroveň od februára tohto roka. Motorom jej rastu bolo zlepšenie vyhliadok pracovného trhu.
      Podľa najnovšieho prieskumu septembrový index spotrebiteľskej dôvery inštitútu Conference Board vyskočil na 70,3 bodu z revidovaných 61,3 bodu v auguste. Rast indexu bol najprudší od februára tohto roka, keď na trhu práce v USA pribudlo 259.000 nových miest. Septembrový výsledok výrazne prekonal aj očakávania ekonómov, ktorí počítali so zvýšením indexu na 64,8 bodu.
      Prieskum odhalil, že spotrebitelia sú optimistickejší a hodnotia pozitívnejšie svoje pracovné vyhliadky aj ekonomickú situáciu v nasledujúcich šiestich mesiacoch.
      Analytici pozorne sledujú vývoj spotrebiteľských výdavkov, na ktoré pripadá v USA až 70 % ekonomickej aktivity. Hodnota indexu však stále neprekonala hranicu 90 bodov, ktorá signalizuje, že ekonomika je už zdravá a darí sa jej.

Zdroj: TASR/AP, RTTNews



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies