Doprivatizácia Slovak Telekomu poslancov nezaujala, hovorili o nej pol hodinu

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 18:38 • 2 min
Doprivatizácia Slovak Telekomu poslancov nezaujala, hovorili o nej pol hodinu

BRATISLAVA - Zámer vlády SR týkajúci sa doprivatizácie 49-% podielu štátu v Slovak Telekome poslancov Národnej rady (NR) SR nezaujal. Do rozpravy k tomuto bodu programu sa dnes prihlásili len dvaja zákonodarcovia, a to Jozef Mikuš (KDH) a Helena Mezenská (OĽaNO). Diskusia sa tak približne po pol hodine skončila.

slovakia

left justify in out

Minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) po skončení rozpravy priznal, že ho diskusia v takomto rozmere na jednej strane aj potešila. A teší ho tiež všeobecný súhlas v tom, že zvyšný podiel predať treba. Obhajoval ale postoj vlády, ktorá vo všeobecnosti odsudzuje privatizáciu.

 

"My kritizujeme privatizáciu strategických podnikov, ale Slovak Telekom dnes už nie je strategický podnik. Stratil postavenie strategického podniku reálnym vývojom na trhu," opísal Pavlis. Podľa jeho slov sú totiž na trhu aj iní prevádzkovatelia mobilnej či pevnej siete a aj iné podmienky ako kedysi.

 

Opoziční poslanci, ktorí vystúpili k téme, pranierujú vládu práve pre jej postoj k privatizácii. Viliam Novotný (nezaradený) v rámci faktickej poznámky zdôraznil, že keby privatizáciu robila pravicová vláda, nepovedal by ani slovo. Ale teraz tak koná Smer-SD, ktorého agendou je kritika akejkoľvek privatizácie.

 

Mezenská označila takýto postup vlády za otázny a zámer kabinetu považuje za protirečivý. Podobne ako ona aj Eugen Jurzyca (nezaradený) sa pýtal, na čo budú peniaze z doprivatizácie použité. V materiáli predloženom na rokovanie parlamentu im tento aspekt chýbal. Podľa Jurzycu je totiž veľký rozdiel v tom, či sa peniaze z doprivatizácie použijú na oddlženie štátu, alebo napríklad na výstavbu širokorozchodnej železnice.

 

Minister Pavlis im však odpovedal s tým, že otázka, ako budú peňažné prostriedky ďalej použité, by mala smerovať na ministerstvo financií. To financie spravuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies