Donecká oblasť dováža plyn z Ruska, DĽR pozastavila platby Kyjevu

NETKY.SK • 20 Február 2015, 17:50 • 2 min
Donecká oblasť dováža plyn z Ruska, DĽR pozastavila platby Kyjevu

MOSKVA - Samozvaná Donecká ľudová republika (DĽR) uviedla, že pozastavila Kyjevu platby za dodávky plynu.

slovakia

left justify in out

Surovinu v súčasnosti dováža z Ruska po tom, ako ukrajinská plynárenská spoločnosť Naftogaz vo štvrtok (19.2.) dočasne zastavila plyn do Doneckej a Luhanskej oblasti. Informovali o tom agentúry TASS, Reuters a spravodajský server Sputnik.
     

Ukrajinská firma dočasné zastavenie dodávok vysvetlila rozsiahlymi škodami na prepravnej infraštruktúre v dôsledku bojov na východe krajiny. Po tom, ako sa zastavili dodávky na východ Ukrajiny zo strany Naftogazu, začal plyn do oblastí dodávať Gazprom. Plynárenský koncern tak reagoval na nariadenie ruského premiéra Dmitrija Nedvedeva, ktorý vo štvrtok rozhodol, aby Gazprom začal s dodávkami plynu pre východnú Ukrajinu v rámci humanitárnej pomoci.
     

Zástupcovia doneckej plynárenskej firmy Donbasstransgaz uviedli, že Kyjev zatiaľ dodávky neobnovil. Ako povedal jej šéf Sergej Gorbunov, Donecká ľudová republika v súčasnosti využíva plyn, ktorý začalo dodávať Rusko. Denne je to okolo 12 miliónov kubických metrov plynu. Z tohto dôvodu aj DĽR pozastavila platby za dodávky plynu Kyjevu a ako dodali jej predstavitelia, uvidia, či budú pokračovať v platbách Ukrajine, alebo budú platiť Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies