Robert Hossein, predstaviteľ nezabudnuteľného grófa de Peyrac zomrel na koronavírus

NETKY.SK • 31 December 2020, 17:20 • 2 min
Robert Hossein, predstaviteľ nezabudnuteľného grófa de Peyrac zomrel na koronavírus

PARIS - O úmrtí informovala jeho súčasná manželka Candice Patou, ktorá uviedla, že legendárny " Peyrac" zomrel v nemocnici, kde bol hospitalizovaný s ochorením Covid19.

slovakia

left justify in out

Nezabudnuteľný gróf de Peyrac pritom len v stredu oslávil svoje 93 narodeniny. Málokto o ňom vie, že bol i režisérom, keďže u nás si získal popularitu najmä vo viacdielnom filme Angelika. 

 

img

 

Kariéra

 

Herec a režisér, vlastným menom Abraham Hosseinoff, sa narodil 30. decembra 1927 v Paríži ako syn iránskeho skladateľa a dirigenta orchestra Andrého Hosseina a ruskej pravoslávnej matky. Navštevoval hereckú školu.

Kariéru začal koncom 40. rokov 20. storočia. Pracoval ako herec a režisér v legendárnom "divadle hrôzy" Theatre Grand Guignol na Montmartri.

 

Pripravil tam inscenácie celého radu drám v naturalistickom štýle, píše filmová databáza CSFD.cz. Neskôr hral aj na "uznávaných" divadelných scénach. V živote sa ako tvorca snažil priblížiť divadlo širokým masám. Predstavil sa v krimi filme Bitka medzi mužmi (Riffi).

Jeho režijným debutom bola snímka Les Salauds vont en enfer.


img

 

Angelika 

 

Slávna filmová séria o dobrodružstvách krásnej markízy. Príbeh oddanej lásky, ktorá odolala všetkým nástrahám - v parížskom podsvetí, na kráľovskom dvore, na mori ani v sultánovom háreme sa Angelika nevzdáva! " tak znie oficiálny popis k filmu. Robert Hossein si v tejto sérii zahral Grófa de Peyrac, manžela krásnej Angeliky, ktorú hrala Michelé Mercier. V tých časoch ho rola spravila svetoznámym. 

 

Sám však v minulosti pripustil, že práve Angelika sa s ním potiahne až do smrti. „Stratil som svoju totožnosť. Ako povedala moja žena, aj keby som nakrútil sto filmov, aj tak bude na mojom hrobe busta de Peyraca aj s tou jeho jazvou,“ povedal v minulosti herec.

 

img

 

Súkromie

 

Robert Hossein bol trikrát ženatý a mal štyri deti. So svojou poslednou manželkou Candice Patou sa oženil v roku 1976 a rozdelila ich až jeho smrť. Jeho prvé manželstvo s vtedajšou slávnou herečkou Marinou Vlady, do ktorej sa zaľúbil, keď mala iba 16, sa v roku 1955 skončilo na súde. Z tohto zväzku pochádzajú jeho synovia Igor a Pierre.

 

Druhou manželkou bola neskoršia psychoanalytička a spisovateľka Caroline Eliacheff, s ktorou mal syna Nicolasa. Zobral si ju v čase, keď bola vlastne ešte iba dievča. Mala len 15 rokov, preto na sobáš v júni 1962 dostali špeciálne povolenie od francúzskeho prezidenta Charlesa de Gaullea. Už v roku 1964 sa však rozviedli.

 

img

 

Hossein potom krátko žil s mladou herečkou Michèle Watrin, s ktorou sa zoznámil v roku 1973 pri filmovaní. Už o rok neskôr však nešťastne zahynula pri dopravnej nehode – priamo pred Hosseinovými očami.

 

Počas krstu posledného syna Hossein konvertoval na katolícku vieru a v rozhovoroch potom často rozprával i o náboženských otázkach. Kresťanstvu a Ježišovi venoval aj niektoré svoje divadelné hry. „Mojou jedinou istotou je Boh,“ vyhlasoval.

Keď sa s ním novinári bavili o smrti, s príslovečným vtipom odpovedal: „Zomieranie je desivé, pretože je to na celý život.“

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies