Dominika Cibulková už zarezáva v nemocnici. Zdravotníkom pomáha s administráciou na odberovom mieste

NETKY.SK • 19 Január 2021, 11:1 • 2 min
Dominika Cibulková už zarezáva v nemocnici. Zdravotníkom pomáha s administráciou na odberovom mieste

BRATISLAVA – Bývalá tenistka Dominika Cibulková dnes po prvý krát pomôže zdravotníkom a lekárom v prvej línii. Takýmto spôsobom chce odčiniť, že dostala vakcínu proti koronavírusu prednostne aj s jej manželom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dominika Cibulková od utorka pomáha s administráciou počas testovania na koronavírus. Bývalá tenistka tak prijala výzvu Ministerstva zdravotníctva SR, potom, ako sa na verejnosť dostali informácie, že sa spolu aj so svojim manželom nechala prednostne zaočkovať na bratislavských Kramároch.

 

Ako sama uviedla, nechala sa “voviesť do omylu“, začo sa aj patrične ospravedlnila.

 

 

Zdravotníkom pomáha na odberovom mieste

Dnes už pomáha so zapisovaním ľudí, ktorý sa prišli nechať pretestovať antigénovým testom na odberné miesto v Národnom ústave detských chorôb.

 

„Oceňujeme, že prijala našu výzvu a bude pomáhať zdravotníkom v prvej línii. Takisto oceňujeme, že bude robiť osvetu v tejto dôležitej téme. Vážime si prístup zaujala následne po očkovaní. A tešíme sa na ďalšiu spoluprácu,“ uviedla hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.

 

Začiatkom tlačovej besedy sa Dominika Cibuľková ešte raz ospravedlnila, že sa s očkovaním trošku poponáhľala.

 

 

Dodala, že keď človek urobí chybu, mal by sa jej vedieť postaviť čelom, čo je aj dôvod, prečo sa rozhodla prijať výzvu rezortu a zároveň takýmto spôsobom podporila zdravotníkov v prvej línii.

 

„Som naozaj veľmi rada, že tu môžem byť a že mi to minister zdravotníctva dovolil,“ povedala bývalá tenistka.

 

Prečítajte si tiež: Zaočkovaná Dominika Cibuľková prijala výzvu rezortu zdravotníctva, je pripravená pomôcť zdravotníkom v prvej línii

 

Bývalá tenistka povzbudila ľudí, aby sa nechali zaočkovať

„Chcela by som podporiť očkovanie a povedať ľuďom, že je to veľmi dôležité. Že je to jediná šanca späť do nášho normálneho života. Verím, že to všetci zvládneme. A že tá moja podpora tu bude za niečo stáť,“ podotkla Cibuľková s tým, že dnes by mala pomáhať na odbernom mieste približne do 12:00 hodiny.

 

„Je to moja priorita, ale priorita číslo jeden je môj sedemmesačný syn, ktorý ma tiež potrebuje,“ dodala. Na otázku, či príde pomôcť aj jej manžel Cibuľková odpovedala, že to asi nepôjde, keďže niekto musí zostať doma so synom.

 

„Myslím si, že ja som bola tou hlavnou osobou a tá medializovaná, vďaka ktorej sa to celé spustilo. Ja som za to zodpovedná,“ zdôraznila bývalá tenistka.

 

Ako ďalej informovala, čaká ju ešte preočkovanie druhou dávkou vakcíny, ktoré by mala absolvovať do troch týždňov. Zatiaľ však ešte nemá presne stanovený dátum.

 

Mohlo by vás zaujímať: Rezort zdravotníctva poslal Dominike Cibuľkovej jasný odkaz. Namiesto “osvety“ má prísť pomôcť do nemocnice

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona