Dojemné FOTO: Turisti zachránili topiaceho sa utečenca

NETKY.SK • 2 September 2015, 11:33 • 2 min
Dojemné FOTO: Turisti zachránili topiaceho sa utečenca

KOS – Grécka turistka sa ihneď stala slávnou na internete po tom, čo zverejnila fotografiu záchrany sýrskeho utečenca, ktorý by takmer isto zahynul.

slovakia

left justify in out

Sandra Tsiligeridu a jej priatelia cestovali loďou smerom ku gréckemu ostrovu Kos, keď narazili na Mohammeda (28), ktorý bol vo vode. Najskôr si mysleli, že ide o potápača, ale neskôr zistili, že je na pokraji síl a potrebuje pomoc. Vo vode strávil neuveriteľných 13 hodín.

 

„Pozrela som sa na neho a potreboval pomoc. Ihneď som zakričala na kamaráta, ktorý loď šoférova, aby sa otočil,“ povedala Sandra Tsiligeridu.

 

Podľa stanice Mega Channel Mohammed cestoval na malej lodi z Turecka od piatej ráno s 39 ostatnými Sýrčanmi. Stratili jedno pádlo a Mohammed pre neho skočil do vody, ale kvôli silnému prúdu sa na čln už nedostal, a tak mu hodili vestu.

 

Mal však šťastie, že išla okolo Sandra a jej priatelia, ktorí boli na výlete na malý ostrov Pserimos. Sandra ho vzala za ruku a druhou vysunula rebrík na lodi. Jeden z jej priateľov Dimitris Dellis je lekár, a tak poskytol Mohammedovi prvú pomoc. Dali mu deky a suché oblečenie a priviezli ho na breh.

 

img

 

„Chytil ma za ruku a povedal: „Ďakujem“. To ďakujem je niečo, na čo nikdy nezabudnem,“ povedala Sandra.

 

Mohammed sa podľa gréckych médií opäť stretol so svojou rodinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies