Dohoda so separatistami o prístupe na miesto tragédie dosiahnutá

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 12:18 • 2 min
Dohoda so separatistami o prístupe na miesto tragédie dosiahnutá

KUALA LUMPUR - Malajzijský premiér Najib Razak dnes oznámil, že so separatistami na Ukrajine bola dosiahnutá dohoda, aby na miesto, kde spadlo malajzijské lietadlo, pustili medzinárodnú políciu a umožnili vyšetrovateľom určiť, prečo lietadlo havarovalo.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení kancelárie malajzijského premiéra sa uvádza, že dohoda s vodcom separatistov Alexandrom Borodajom "zaručí ochranu medzinárodným vyšetrovateľom havárií a katastrof", aby mohli vyzdvihnúť z trosiek ľudské pozostatky a stanoviť príčinu havárie.
      

"Dúfam, že táto dohoda s pánom Borodajom zaistí bezpečnosť do všetkých detailov tak, aby medzinárodní vyšetrovatelia mohli vykonávať svoju prácu," píše sa v komuniké kancelárie predsedu malajzijskej vlády.
      

Alexandr Borodaj je premiérom tzv. Doneckej ľudovej republiky, ktorá 16. mája vyhlásila nezávislosť od Ukrajiny.

 

Najib Razak vo vyhlásení ďalej spresňuje, že na miesto nehody malajzijského dopravného lietadla na východnej Ukrajine vyšle Malajzia ako súčasť medzinárodnej vyšetrovacej komisie desiatky členov vyšetrovacej komisie. Z Kuala Lumpuru ich v stredu vycestuje 68.
      

V lietadle spoločnosti Malaysia Airlines, let MH17 na linke Amsterdam - Kuala Lumpur, sa 17. júla, keď bolo nad územím východnej Ukrajiny pravdepodobne zostrelené, nachádzalo okrem iných 193 Holanďanov, 43 Malajzijčanov a 37 Austrálčanov. Zahynulo všetkých 298 osôb na palube, sumarizuje agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies