Dôchodcovia musia do 30.9. oznámiť sumu penzie zo zahraničia

NETKY.SK • 26 August 2016, 13:32 • 2 min
Dôchodcovia musia do 30.9. oznámiť sumu penzie zo zahraničia

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa pripomína dôchodcom, že do 30. septembra 2016 sú povinní oznámiť aktuálnu sumu dôchodku, ktorú poberajú zo zahraničia. Táto oznamovacia povinnosť platí od roku 2014 a slúži na účely poskytovania vianočného príspevku.

slovakia

left justify in out

Ak nedošlo k zmene sumy vyplácaného dôchodku zo zahraničia, dôchodca nemusí nič oznamovať. Sumu dôchodku zo zahraničia je povinný dôchodca oznámiť, ak mu Sociálna poisťovňa vypláca dôchodok, resp. dôchodky, najviac v sume 529,80 eura mesačne.

 

V takom prípade je potrebné vyplniť tlačivo „Oznámenie sumy dôchodku vyplácaného z cudziny“, ktoré je uverejnené na webe Sociálnej poisťovne v časti Formuláre a je k dispozícii aj v pobočkách. Oznámenie je potrebné vyplniť v súlade s poučením a priložiť k nemu výpis z účtu, ústrižok poštového poukazu na výplatu, kópiu rozhodnutia preukazujúcu aktuálnu sumu dôchodku vyplácaného z cudziny alebo potvrdenie príslušnej inštitúcie, ktorá dôchodok z cudziny vypláca.

 

Vyplnené oznámenie je potrebné zaslať na adresu Sociálna poisťovňa, ústredie, Ul. 29 augusta 8-10, 813 63 Bratislava alebo osobne zaniesť na ktorúkoľvek pobočku Sociálnej poisťovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies