Dôchodca sa chcel obesiť, zachránili ho policajti

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 14:23 • 2 min
Dôchodca sa chcel obesiť, zachránili ho policajti

KOŠICE - Košickí policajti zachránili v poslednej chvíli život 81-ročnému dôchodcovi, ktorý sa pokúsil spáchať samovraždu. Krajské operačné stredisko v utorok (19. marca) o 13.40 h prijalo oznámenie od 61-ročnej ženy, že v rodinnom dome na ulici Pri pošte v Košiciach malo dôjsť "k niečomu strašnému". Na miesto ihneď vyslali hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorým oznamovateľka uviedla, že na prvom poschodí sa v izbe obesil muž.

slovakia

left justify in out

Policajti neváhali a vybehli na poschodie, kde našli dôchodcu, ako visí na lane pripevnenom o fitnes hrazdu a nejaví známky života. "Jeden z policajtov muža pridvihol a druhý nožom odrezal lano, na ktorom visel. Následne nehybné telo položili na podlahu a ihneď začali s resuscitáciu srdca s kombinovaným dýchaním z úst do úst až do príchodu Rýchlej zdravotnej pomoci. Po ich príchode resuscitáciu prevzal lekár spolu s osádkou RZP, ktorý o 14.10 h skonštatovali, že menovanému sa obnovili životné funkcie, a to srdcový pulz a dýchanie," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Dôchodcu následne previezli do košickej nemocnice. Policajti takto svojím profesionálnym zásahom pomohli zachrániť ľudský život a naplnili heslo "Pomáhať a chrániť".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies