Dôchodca prišiel po nákupe o kľúče, vzápätí ho vykradli

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 13:33 • 2 min
Dôchodca prišiel po nákupe o kľúče, vzápätí ho vykradli

KOŠICE - O peniaze, mobilný telefón aj legálne držanú pištoľ prišiel košický dôchodca, ktorého nepozornosť v stredu (2. 4.) dopoludnia využil doposiaľ neznámy páchateľ.

slovakia

left justify in out

Keď dôchodca na parkovisku pred obchodným domom na Popradskej ulici v Košiciach nakladal tovar do kufra, zlodej mu ukradol z dverí vozidla kľúče od auta aj bytu.
     

"Páchateľ následne pomocou týchto kľúčov vnikol do jeho bytu, odkiaľ mu ukradol finančnú hotovosť, mobilný telefón a z neuzamknutej kovovej skrinky pištoľ zn. CZ 83, kalibru 7,65, ktorú mal poškodený v legálnej držbe. Takto mu spôsobil celkovú škodu vo výške 4000 eur," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.
     

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinov krádeže, porušovania domovej slobody a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov.
     

Polícia v tejto súvislosti varuje občanov, aby si dávali pozor na svoje veci, nenechávali ich voľne bez dozoru a všímali si svoje okolie. Páchatelia sa v takýchto prípadoch zdržujú nablízku a čakajú na moment prekvapenia, keď svoju vytypovanú či náhodnú obeť behom niekoľkých sekúnd okradnú. "Ak sa už stanete obeťou krádeže, tak okamžite kontaktujte políciu," dodal Szabó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies