Dobrovoľník z kampane prezidentského kandidáta Carsona zomrel po nehode

NETKY.SK • 20 Január 2016, 06:31 • 2 min
Dobrovoľník z kampane prezidentského kandidáta Carsona zomrel po nehode

OMAHA - Dobrovoľník z prezidentskej kampane amerického republikánskeho kandidáta Bena Carsona zomrel v utorok po tom, čo ho hospitalizovali so zraneniami, ktoré utrpel pri automobilovej nehode v západnej časti štátu Iowa. Pri havárii sa zranili aj ďalší traja pracovníci kampane.

slovakia

left justify in out

Carson, neurochirurg na dôchodku, bol v čase nešťastia v utorok ráno v štáte Južná Karolína a pozastavil všetky svoje podujatia týkajúce sa kampane. Dobrovoľník v Carsonovej kampani, 25-ročný Braden Joplin, zomrel v utorok neskoro popoludní, oznámil predstaviteľ nemocnice v Omahe v štáte Nebraska.


Hovorca kampane Jason Osborne uviedol pre tlačovú agentúru AP, že nehoda sa stala, keď sa dodávka s troma Carsonovými dobrovoľníkmi a plateným pracovníkom prevrátila na zľadovatenej ceste nabok a narazilo do nej ďalšie vozidlo. Ostatných ľudí v dodávke ošetrili v nemocnici v meste Atlantic v Iowe.


Carson zverejnil v utorok neskoro večer na Twitteri fotografiu, na ktorej je on s Joplinom, a napísal: "Odpočívaj v pokoji, Braden Joplin. V myšlienkach a modlitbách sme s jeho rodinou."


Carson vo vyhlásení, ktoré zverejnil tím jeho kampane, uviedol: "Jedným z mála vzácnych radostných momentov kampane je privilégium stretávať múdrych mladých mužov a ženy, ktorí sú takí nadšení svojou krajinou, že bez nároku na odmenu venujú svoj čas a energiu práci v jej prospech. Amerika dnes prišla o jedného z týchto múdrych mladých mužov."


Sústrasť vyjadrili na Twitteri aj ďalší prezidentskí kandidáti z oboch strán, vrátane republikánov Jeba Busha, Marca Rubia a Teda Cruza a demokrata Martina O'Malleyho. Demokratický uchádzač o Biely dom Bernie Sanders si Joplina uctil na začiatku zhromaždenia v Iowa City v štáte Iowa.


"Veľmi si vážim každého mladého človeka, ktorý sa zapojí do politického procesu," povedal Sanders a dodal: "V srdciach sme s rodinou tohto mladého muža."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies