Dobrodružný animovaný film Rio prichádza do slovenských kín

NETKY.SK • 12 Apríl 2011, 06:56 • 2 min
Dobrodružný animovaný film Rio prichádza do slovenských kín

Dobrodružný animovaný film Rio prichádza do slovenských kín

slovakia

left justify in out

img

Dobrodružný animovaný film Rio prichádza do slovenských kín, premiéru má 14. apríla. Podľa scenára Dona Rhymera ho režíroval Brazílčan Carlos Saldanha (1968). Po troch mimoriadne úspešných filmoch z mrazivej Doby ľadovej prichádzajú tvorcovia zo štúdia Blue Sky s novým 3D dobrodružstvom pre celú rodinu z tropickej a roztancovanej Brazílie.
Jednotlivé postavičky filmu v slovenskom znení nadabovali Michal Klučka, Danica Jurčová, Daniela Mackovičová, Roman Pomajbo, Peter Marcin, Kamil Mikulčík, Ján Gallovič, Ivo Gogál, Lucia Butašová, Marián Miezga a ďalší umelci.
Film Rio je príbehom vzácneho papagája Blu, ktorý žije v malom meste so svojou paničkou Lindou. Spolu tvoria nerozlučnú dvojicu. Linda ho pred rokmi zachránila pred pašerákmi, ktorí ho ešte ako mláďatko ulovili uprostred brazílskeho pralesa a odviezli do zasneženej americkej Minessoty. Blu sa síce kvôli tomu nikdy nenaučil lietať, ale v bezpečí a pohodlí Lindinho domova sa natoľko udomácnil, že pre neho nie je problém uvariť kávu, pripraviť raňajky, vyčistiť si zuby alebo poslúžiť Linde ako jej osobný budík. Keď jedného dňa obaja zistia, že Blu nie je posledným papagájom svojho druhu na svete, ako si až doposiaľ mysleli, neváhajú a vydajú sa na cestu do exotickej Brazílie za papagájkou Perlou, ktorá žije v samotnom srdci Ria de Janeiro. Krátko po ich stretnutí sú Blu a Perla unesení skupinou obchodníkov so zvieratami.
S pomocou chytrej Perly a partie uvravených mestských vtákov sa im podarí uniknúť. Dokonca Blu sa v nebezpečnej chvíli aj naučí lietať a tým zmarí plán únoscov. Ako každá rozprávka, aj táto sa končí dobre. Rio je najväčším a najambicióznejším animovaným filmom štúdií Blue Sky Studios a Twentieth Century Fox Animation, ktorý detského aj dospelého diváka zavedie do pestrofarebnej džungle, rozrastajúceho sa veľkomesta, na krásne brazílske pláže aj na slávny karneval.
Jednej z postavičiek príbehu prepožičal svoj hlas aj herec Peter Marcin. "Robím to veľmi rád a veľmi často, takže v tej rozprávke som sa veľmi dobre cítil. Tá postavička mi bola veľmi príjemná, pretože bola temperamentná, čo som aj ja, aj trošku spievala, čo mám tiež veľmi rád, takže som sa v tom veľmi vyžíval. Bola to predovšetkým sranda, čo je moja parketa," uviedol herec pre TASR.
Marcin zároveň potvrdil svoj veľmi pozitívny vzťah k rozprávkam. "Ja som vyrastal na rozprávkach Slovenského rozhlasu, ktoré čítali úžasní herci národného aj iných divadiel, a tie rozprávky boli fantastické. Na tých vyrastal aj môj syn, tomu som vlastne odložil kazety s rozprávkami, ktoré sa niekedy vydávali. Dodnes ich máme doma, na tých novších nahrávkach som sa už aj ja zúčastňoval ako herec," dodal pre TASR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies