Farmári oficiálne vstupujú do politiky

NETKY.SK • 30 Október 2019, 20:51 • 2 min
Farmári oficiálne vstupujú do politiky

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra dnes zaregistrovalo stranu Máme toho dosť!, ktorú založili organizátori minuloročných protestov farmárov. Vyplýva to z registra politických strán a hnutí zverejneného na internetovej stránke ministerstva.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia poľnohospodárov o úmysle založiť stranu informovali ešte v auguste. "Nechceme byť však len agrárnou stranou, ale chceme osloviť všetkých, ktorí toho majú ozaj dosť v tomto štáte, čo sa týka korupcie, nefunkčného zdravotníctva, súdnictva, školstva, drancovania lesov a podobne," uviedol vtedy člen prípravného výboru vznikajúcej strany Patrik Magdoško. Ďalšími členmi prípravného výboru boli farmári František Oravec a Jaroslav Jánoš.

 

img


Oravec v auguste zdôraznil, že poľnohospodári sa chcú zamerať na agroproblematiku, ochranu životného prostredia, lesov, vôd, ale i ďalšie témy celospoločenského významu s dôrazom na boj proti korupcii. S farmármi spolupracujú aj ich maďarskí kolegovia z juhu, ktorí podľa nich tiež dlhodobo poukazujú na neriešené problémy v agrosektore.

 

img

 

"Sme otvorení spolupráci so všetkými iniciatívami, ktoré v poslednom období prejavovali nevôľu s týmto systémom na Slovensku," doplnil vtedy Jánoš.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies