India poslala do Egypta humanitárnu pomoc určenú pre civilistov v Gaze

NETKY.SK • 22 Október 2023, 13:00 • 2 min
India poslala do Egypta humanitárnu pomoc určenú pre civilistov v Gaze

NAÍ DILLÍ - India odoslala do Egypta 38,5 ton humanitárnej pomoci určenej pre civilistov v pásme Gazy, ktorí čelia nedostatku potravín, vody a liekov pre konflikt medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas. Uviedlo to v nedeľu indické ministerstvo zahraničných vecí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Transportné lietadlo Boeing C-17 indických vzdušných síl odletelo do egyptského mesta Ariš s pomocou pre Palestínčanov, ktorá zahŕňa "takmer 6,5 ton lekárskej pomoci a 32 ton materiálu na pomoc pri katastrofách", informoval hovorca indickej diplomacie.

Priblížil, že India zaslala lieky, lekárske pomôcky, stany, spacie vaky, nepremokavé plachty, sanitárne zariadenia, tablety na čistenie vody a ďalšie potrebné položky.

Konflikt medzi Izraelom a Hamasom vypukol po tom, čo palestínski militanti 7. októbra prenikli na územie Izraela a zabili vyše 1400 ľudí, zväčša civilistov. Izrael na útok reagoval rozsiahlym bombardovaním pásma Gazy, po ktorom doposiaľ tamojšie úrady hlásili viac ako 4300 obetí.

India odsúdila Hamas za "teroristický útok", ale zároveň zopakovala svoj dlhodobý postoj podporujúci nezávislý Palestínsky štát.

Izrael v uplynulých dňoch viackrát vyzval obyvateľov severnej časti pásma Gazy, aby sa evakuovali na juh tejto palestínskej enklávy. Izraelská armáda sa totiž chystá na spustenie pozemnej ofenzívy do Gazy zameranej na zničenie Hamasu.

Do pásma Gazy začali v sobotu z Egypta prúdiť prvé dodávky humanitárnej pomoci po niekoľkých dňoch intenzívnych rokovaní, pripomína AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: India.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies