Do USA sa vracia Američan, ktorý pred 30 rokmi uniesol lietadlo

NETKY.SK • 6 November 2013, 12:10 • 2 min
Do USA sa vracia Američan, ktorý pred 30 rokmi uniesol lietadlo

HAVANA - Do Spojených štátov sa v stredu vráti Američan, ktorý pred 30 rokmi uniesol lietadlo z USA na Kubu. William Potts za tento čin strávil vyše 13 rokov v kubánskom väzení a potom sa na ostrove usadil.

slovakia

left justify in out

Teraz sa rozhodol vrátiť do USA, kde však čelí obvineniam a mohol by sa opäť ocitnúť vo väzení. "Mám zmiešané pocity," povedal Potts pre agentúru AP pred odletom z Havany do Miami. Podľa vlastných slov si je vedomý, že ihneď po prílete ho polícia odvedie do väzby, dúfa však, že do prípadného trestu mu započítajú aj roky, ktoré si odsedel na Kube. "Spáchal som zločin a odpykal som si ho. Spojené štáty to musia uznať," vyhlásil. Tým, že sa postaví pred americkú spravodlivosť, očakáva uzavretie celého svojho prípadu.

Potts s pomocou pištole uniesol dopravné lietadlo na Kubu v roku 1984. Kubánci ho však neprivítali ako hrdinu a uvalili na neho väzbu. Po prepustení sa na Kube oženil, založil si rodinu a živil sa ako farmár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies