EKL: Slovan v Grécku uhral iba remízu, Tottenham prehral so slovinským trpaslíkom

NETKY.SK • 26 November 2021, 11:59 • 2 min
EKL: Slovan v Grécku uhral iba remízu, Tottenham prehral so slovinským trpaslíkom

SOLÚN – Futbalisti Slovana Bratislava si vo svojom piatom zápase EKL vybojovali bezgólovú remízu na pôde gréckeho PAOKu Solún. V skupine majú rovnaký počet bodov ako Solún (8) a o tom, kto doplní už istého postupujúceho FC Kodaň, sa rozhodne o dva týždne.

slovakia

left justify in out

Nevýrazný útok, výborná obrana

Svižná úvodná desaťminútovka priniesla prvú šancu Slovana, keď sa po peknej kombinácii dostal k strele Weiss, ale Paschalakis s ňou nemal problémy. Hostia mali predtým k dispozícii priamy kop z dobrej pozície, ale Chovan loptu s prehľadom vyboxoval do bezpečia. Po týchto dvoch situáciách sa Slovan zameral viac na pozornú defenzívu, Grékov nepúšťal do nebezpečných príležitostí.

 

Hostia však mali loptu častejšie na kopačkách a v 31. minúte si vypracovali po kombinácii Akpoma so Sidcleyom výbornú šancu. Lopta sa po centri dostala k Biseswarovi, ale ten ju poslal vysoko nad bránu. Prvý polčas ukončila šanca Medvedeva, ktorý po prihrávke Weissa utiekol po pravej strane ihriska, ale svoj strelu poslal vedľa žrde.

 

Ihneď po zmene strán hostia podnikli akciu po pravej strane, ale obrana Slovana tesne pred Chovanom poslala loptu do bezpečia. Loptu mali hostia častejšie na kopačkách, ale v 60. minúte poslal Zmrhal center zľava do šestnástky, lopta našla Greena, ale ten ju hlavou poslal len do náručia brankára PAOK-u.

 

Záver už patril Grékom. Najskôr sa nepodarilo prekonať Chovana Sidcleyovi a po ňom pálil tesne vedľa aj striedajúci Šwiderski. V úplnom závere sa dvakrát blysol perfektným obranným zákrokom Kašia a skóre sa nezmenilo ani po dvoch striedaniach domáceho kormidelníka.

 

 

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas aj v hlavách. Chceli sme vyhrať, no museli sme hrať rozumne a neotvoriť hru. Mali sme jednu-dve pološance. Boli sme vpredu trochu ustráchaní, nemali sme sviežosť a silu dať gól. V obrane to bol veľmi dobrý výkon. Čisté konto je výborné, škoda, že sa nám nepodarilo streliť gól. Chlapcov chcem pochváliť za výkon i odhodlanie, trochu tam chýbala kvalita."

 

Slovinská Mura zahanbila Tottenham

Slovinký tim Mura získal svoje prvé víťazstvo v EKL, prekvapivo prišlo proti papierovo najsilnejšiemu tímu skupiny G. Spurs dokonca nastúpili v zostave s Harrym Kaneom, čiže taliansky lodivod Antonio Conte nechcel tento zápas nijako podceniť. No opak je pravdou a Kohúti prehrali 2:1.

 

Mura viedla už v 11. minúte, za Slovincov sa presadil Tomi Horvat. Spurs museli od 32. minúty dohrávať zápas v oslabení, za podkopnutie dostal druhú žltú kartu Ryan Sessegnon. Spurs sa v 72. minúte podarilo vyrovnať zásluhou Harryho Kanea, no v 94. minúte rozhodol o cennom skalpe striedajúci Marosa

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona