5 sladkých receptov do každej kuchyne

NETKY.SK • 19 August 2019, 15:0 • 2 min
5 sladkých receptov do každej kuchyne

Aj vás občas prepadne chuť na niečo sladké? V takej situácií padne vhod chutný domáci koláč. Inšpirujte sa jedným z receptov, ktoré sme pre vás pripravili.

slovakia

left justify in out

Nie je nič lepšie ako chutný domáci koláč, ktorý si navyše pripravíte úplne sami. V kuchyni však nemusíte stráviť celý deň. Tieto jednoduché recepty na palacinky, muffiny či cheesecake budete mať hotové raz dva.


Šťavnatá jahodová bublanina
Potrebné suroviny: 500g polohrubej múky, 400g práškového cukru, 300ml mlieka, 4ks vajec, 200 ml oleja, 1ks kypriaci prášok, ½ kl jedlej sódy, čerstvé jahody

 

Príprava receptu: Do veľkej misky vložíme olej, mlieko, vajcia a cukor a vymiešame metličkou. Pridáme sypké suroviny, teda múku, kypriaci prášok a jedlú sódu. Cesto poriadne premiešame a vylejeme na plech vymastený maslom. Na záver na cesto vysypeme umyté a nakrájané jahody a dáme piecť. Pečieme pri 180°C približne 35 minút. Či je koláč upečený zistíme tak, že doň pichneme dreveným špáradlom. Ak ostane špáradlo po vytiahnutí čisté, bublanina je upečená. Bublaninu necháme vychladnúť a môžeme podávať.

 

img

 

Viete kde nakúpite suroviny na prípravu koláčov najvýhodnejšie? Zistite to tak, že si pozriete leták Kaufland či Tesco leták. Vďaka Tipli.sk už nemusíte nezmyselne listovať desiatky papierových letákov. Šetrite svoj čas a životné prostredie. Na Tipli.sk nájdete vždy aktuálne letáky.

 

Hrnčekový cuketový koláč
Potrebné suroviny: 2 hrnčeky polohrubej múky, 2/3 hrnčeka kakaa, 2čl sódy bikarbóny, 2čl mletej škorice, 4ks vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček oleja, 4 hrnčeky nastrúhanej cukety
 

Príprava receptu: Vajcia s cukrom vyšľaháme v miske do peny. Potom do nej pridáme múku, kakao, sódu bikarbónu, škoricu a nakoniec najemno nastrúhanú cuketu. Zmes dobre premiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C. Upečený koláč môžeme na záver posypať cukrom alebo poliať čokoládovou
polevou.

 

img

 

Jednoduché palacinky
Potrebné suroviny: 500ml mlieka, 10pl hladkej múky, 2ks vajec, 1ks vanilkový cukor, štipka soli

 

Príprava receptu: Všetky suroviny jednoducho zmiešame v mixéri. Cesto necháme postáť aspoň 15 minút v miske a potom postupne pečieme na nepriľnavej panvici.

 

img

 

Akciové letáky nie sú jedinou možnosťou ako ušetriť. Nakupujte lacno nielen potraviny, ale aj kuchynské potreby a ďalšie produkty vďaka cashbacku. Registrujte sa na Tipli.sk a nakupujete v desiatkach obchodov online výhodnejšie. Stačí ak nakúpite vo vybraných e-shopoch a získate percentá z utratených peňazí späť. Šetrenie nikdy nebolo jednoduhšie.

 

Banánové muffiny
Potrebné suroviny: 200g hladkej múky, 50g polohrubej múky, 100g cukru, 2 lyžičky prášku na pečenie, 1ks vanilkový cukor, 2ks vajec, 200ml mlieka, 85g masla, štipka soli, 2 banány
 

Príprava receptu: V jednej miske si zmiešame vajcia, mlieko, maslo a vidličkou roztlačené banány. V druhej miske si zmiešame sypké suroviny, teda oba druhy múky, cukor, prášok na pečenie, vanilkový cukor a soľ. Sypkú zmes potom vysypeme do tekutej a poriadne premiešame. Formy na muffiny naplníme do 2/3 a dáme piecť na 20-25 minút pri 180°C.

 

Máte chuť na niečo sladké, no nechce sa vám piecť? Aj keď tieto recepty vyzerajú skvelo a vám sa už zbiehajú slinky, možno práve nemáte náladu na pečenie koláčov. Nevadí, niečo chutné si môžete dopriať aj napriek tomu. Bistro.sk ponúka široké množstvo jedál od polievok až po dezerty. Ponuku si môžete filtrovať podľa chuti a tiež podľa miesta, kde práve ste. S Tipli navyše získate až 3,5 % späť z každého nákupu.

 

Nepečený cheesecake s lesným ovocím
Potrebné suroviny: 300g maslových keksov, 150g masla, 200g bielej čokolády, 250ml smotany na šľahanie, 250g mascarpone, 250g lesného ovocia
 

Príprava receptu: Maslové keksy vložíme do uzatvárateľného vrecka a valčekom ich rozdrvíme na malé časti. Maslo si roztopíme na  iernom ohni a v miske ho primiešame k rozdrveným keksom. Túto zmes vysypeme do tortovej formy a poriadne pritlačíme na jej spodok. Smotanu vyšľaháme a primiešame k nej mascarpone. Čokoládu si  oztopíme vo vodnom kúpeli a primiešame ju k šľahačkovej zmesi. Na záver do zmesi primiešame čerstvé ovocie a celú zmes nalejeme do tortovej formy. Cheesecake necháme v chladničke tuhnúť aspoň 2 hodiny a potom môžeme podávať.

 

img

 

Ak sa rozhodnete niektorý z receptov na sladké pokušenie pripraviť doma, nezabudnite, že môžete začať šetriť už pri kúpe potrebných surovín. Získajte odmeny jednoducho zo svojich nákupov aj vy ušetrite. Zaregistrujte sa na Tipli.sk a získajte vďaka cashback peniaze späť z každého nákupu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona