Do Trenčína prišiel ďalší odchovanec barcelonskej La Masie

NETKY.SK • 28 Január 2014, 09:04 • 2 min
Do Trenčína prišiel ďalší odchovanec barcelonskej La Masie

TRENČÍN - Po Jessuovi Angoyovi, ktorý je vnukom Johana Cruyffa, prišiel na skúšku do AS Trenčín ďalší španielsky futbalista so skúsenosťami z mládežníckej liahne FC Barcelona - La Masie José David Casado García.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný ofenzívny stredopoliar sa pokúsi vybojovať si zmluvu v tíme trénera Martina Ševelu. Pred príchodom pod hrad Matúša Čáka o Slovensku veľa nevedel, ale prvé informácie si už zistil. Trenčania dostali na Garcíu tip po jeho vystúpení v prípravnom zápase Gabčíkova s Banskou Bystricou. Na Slovensko prišiel z maďarskej Kazincbarciky.

"S futbalom som začal v rodnej Almeríi. Medzi štrnástym a pätnástym rokom som prešiel do barcelonskej akadémie. Strávil som tam tri roky a počas tohto obdobia som odohral aj niekoľko zápasov za reprezentáciu Španielska do šestnásť rokov. V sedemnástich som odišiel do tímu Sevilly U18. Hral som za rezervu, pohyboval som sa v Španielsku a potom odišiel do maďarskej druhej ligy," povedal pre klubový web Trenčanov García. Počas pôsobenia v Barcelone i Seville sa stretol s viacerými súčasnými hviezdami svetového futbalu. "V Barcelone som hral s Busquetsom, Piquém, Fábregasom, Pedrom, ale stretol som sa aj s Messim. Množstvo ďalších hráčov dnes hrá v najvyššej španielskej súťaži. Boli to pre mňa veľmi dôležité tri roky," spomína Casado. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies