Do tenisovej siene slávy v Newporte možno pribudnú Heninová, či Safin

NETKY.SK • 23 Október 2015, 16:55 • 2 min
Do tenisovej siene slávy v Newporte možno pribudnú Heninová, či Safin

NEWPORT - Tenisová sieň slávy v americkom Newporte sa v budúcom roku dočká zaujímavých prírastkov.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná tenisová federácia v piatok zverejnila mená nominantov, medzi ktorými figurujú viacnásobní víťazi grandslamových turnajov Rus Marat Safin, Belgičanka Justine Heninová, niekdajšia skvelá deblová špecialistka z bývalého Československa Helena Suková, či úspešný francúzsky tenista z medzivojnového obdobia Yvon Petra. Mená hráčov, resp. hráčok, ktorí sa napokon dostanú medzi vyvolených do Siene slávy, zverejnia v júli 2016.


Justine Heninová v nedávnom období ovládla 7 grandslamových turnajov vo dvojhre, vrátane štyroch na parížskej antuke v areáli Rolanda Garrosa (2003, 2005, 2006 a 2007). Na čele rebríčka WTA strávila 117 týždňov a sezónu v pozícii svetovej jednotky ukončila v rokoch 2003, 2006 a 2007. Marat Safin vyhral v roku 2000 US Open v New Yorku a o päť rokov neskôr pridal aj triumf na Australian Open v Melbourne, deväť týždňov bol rebríčkovým lídrom na hlavnom mužskom okruhu ATP.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies