Do španielskej enklávy Melilla sa pokúsili preniknúť stovky migrantov

NETKY.SK • 20 Október 2014, 15:32 • 2 min
Do španielskej enklávy Melilla sa pokúsili preniknúť stovky migrantov

MADRID - Niekoľko stoviek afrických migrantov sa pokúsilo dnes dostať za hranicu španielskej enklávy Melilla v Maroku, pričom približne 60 z nich pri svojich opakovaných pokusoch preliezť múr uspeli. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie španielskej vlády.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra potvrdilo, že súbežne prebiehajúce návaly na hranicu tejto severoafrickej enklávy sa začali približne o 7.00 h SELČ na rozličných miestach hraničného oplotenia, ktoré obklopuje mesto. Príslušníci marockej a španielskej polície tak nedokázali zahnať všetkých prichádzajúcich migrantov.
     

Približne 60 migranti, ktorým sa podarilo vyhnúť zatknutiu, následne zamierili do miestneho dočasného strediska pre utečencov. Policajné orgány migrantov zvyčajne vracajú do vlasti alebo ich prepustia na slobodu.
     

Tisíce afrických prisťahovalcov, ktorí ilegálne žijú v Maroku, sa pokúšajú dostať do tamojších španielskych enkláv Ceuta a Melilla v snahe zabezpečiť si cestu do Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies