Do Senice prídu mládežníci ADO Den Haag

NETKY.SK • 22 August 2013, 12:13 • 2 min
Do Senice prídu mládežníci ADO Den Haag

SENICA - Corgoňligový futbalový klub FK Senica pokračuje v spolupráci s holandským ADO Den Haag. Ďalším krokom vo vzájomnej kooperácii je týždňová návšteva mládežníckeho tímu Haagu (do 15 a 16 rokov) na Záhorí.

slovakia

left justify in out

Spolu s realizačným tímom a manažmentom príde na Slovensko približne 50-členná výprava a zotrvá v Senici od pondelka 26. augusta do nedele 1. septembra. Počas týždňového pobytu budú mladí Holanďania na Záhorí trénovať, so senickými rovesníkmi odohrajú dovedna štyri prípravné stretnutia. Vrcholom budú dva sobotňajšie súboje: sily si zmerajú 15 a 16-roční Seničania proti rovnako starým chlapcom z Haagu. Týždňový pobyt v Senici však bude mať aj iný rámec. "Do Senice príde takisto mládežnícky manažment. S Haagom už spolupracujeme v určitých veciach, chceme v ďalších. Počas týždňa to budeme riešiť. V krátkosti povedané, malo by ísť o hráčske, trénerské stáže, kooperáciu na medzinárodných turnajoch či výmenu skúseností," povedal pre klubový web športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.

Obidva kluby sú relatívne mladé a majú k sebe blízko. Spoločnú majú filozofiu smerovania klubu i majiteľa, vizionára. "Už pred dvoma rokmi bol majiteľ ADO Den Haag u nás. Naše prostredie i futbalová koncepcia sa mu veľmi páčili. S naším majiteľom pánom Levárskym sa už vtedy dohodli na spolupráci. Nasledovali rokovania na Slovensku i v Holandsku o ďalšej spolupráci. Pán Levársky bol niekoľkokrát v Haagu. Po všetkých stranách majú k sebe kluby blízko," priblížil začiatky kooperácie D. Vrťo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies