Požiar v bytovom dome v Dubaji neprežilo 16 ľudí

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 10:35 • 2 min
Požiar v bytovom dome v Dubaji neprežilo 16 ľudí

DUBAJ - Šestnásť mŕtvych a deväť zranených si vyžiadal požiar, ktorý v sobotu okolo poludnia vypukol v bytovom dome v Dubaji, hlavnom meste rovnomenného emirátu v Perzskom zálive.

slovakia

left justify in out

Požiar sa rozhorel na štvrtom podlaží päťpodlažnej budovy v štvrti Rás ležiacej v starej časti mesta. Predbežné vyšetrovanie podľa predstaviteľov civilnej ochrany dospelo k záveru, že ho spôsobilo nedostatočné dodržiavanie bezpečnostných predpisov. Hasičské tímy boli na mieste do šiestich minút od nahlásenia požiaru. Identita obetí nie je známa. Požiar zasiahol byt, o ktorom sa predpokladá, že v ňom bývalo viacero ľudí, pravdepodobne zahraničných robotníkov. Tí si zvyknú malé priestory nelegálne rozdeľovať provizórnymi bariérami z horľavých materiálov, ako sú preglejky, sadrokartón alebo sprchové závesy, píše AP.

 

Dubaj, súčasť Spojených arabských emirátov (SAE), má okolo 3,3 milióna obyvateľov, z ktorých takmer 90 percent tvoria cudzinci. V tomto a ďalších rýchlo rastúcich mestách v SAE v posledných rokoch vypuklo viacero požiarov vo výškových budovách. Podľa odborníkov ich zapríčinil rozšírený druh vonkajšieho hliníkového obkladu s plastovým jadrom, ktorý môže byť veľmi horľavý. V roku 2017 boli preto prijaté prísnejšie predpisy pri stavbe budov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies