Do pátrania po vraku strateného lietadla nasadili výskumnú loď Fugro Equator

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 13:12 • 2 min
Do pátrania po vraku strateného lietadla nasadili výskumnú loď Fugro Equator

CAMBERRA - Do pátrania po vraku strateného malajzijského lietadla nasadili novú výskumnú loď Fugro Equator, ktorá preskúma morské dno na pravdepodobnom mieste pádu stroja. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Fugro Equator bude pátrať stovky kilometrov severozápadne od austrálskeho pobrežného mesta Perth, uviedlo koordinačné centrum v Canberre.
     

Tieto práce na mori by mali trvať najmenej tri mesiace. So získanými údajmi by potom v auguste mala pokračovať v pátraní po vraku ponorka bez ľudskej posádky. More je v tejto oblasti na niektorých miestach hlboké vyše 4000 metrov.
     

Let MH370 s 239 ľuďmi na palube sa 8. marca po štarte z Kuala Lumpuru odklonil od kurzu do Pekingu a o niekoľko hodín sa podľa vyšetrovateľov zrútil do Indického oceánu. Príčina nešťastia je neznáma, po vraku sa stále nenašli žiadne stopy.
     

Na skúmaní morského dna sa podieľa aj čínska loď Ču Kche-čen, keďže dve tretiny pasažierov zmiznutého lietadla tvorili Číňania. Posádka lode už preskúmala oblasť s rozlohou 4000 kilometrov štvorcových. Celková veľkosť územia, v ktorom sa pátra, je zhruba 60.000 kilometrov štvorcových.
     

Pre poruchu muselo čínske plavidlo koncom mája zakotviť v austrálskom prístave Fremantle. Oprava sa skončila a Ču Kche-čen sa zakrátko vráti do oblasti prehľadávania, oznámilo koordinačné centrum v Canberre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies