Do Lotyšska dorazila vojenská technika z USA

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 09:37 • 2 min
Do Lotyšska dorazila vojenská technika z USA

RIGA - Vyše 120 kusov vojenskej techniky vrátane tankov a obrnených vozidiel zo Spojených štátov dorazilo do Lotyšska, informovalo v pondelok lotyšské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Účelom dodávky je posilniť obranyschopnosť pobaltských krajín v rámci misie Atlantic Resolve (Atlantické odhodlanie). Zásielka obsahuje aj tanky M1A2 Abrams a obrnené vozidlá M2A3 Bradley.

 

"Prítomnosť našich spojencov v Lotyšsku je potvrdením solidarity a bezpečnosti v regióne," konštatoval podľa agentúry TASS lotyšský minister obrany Raimonds Véjonis.

 

Americký generál John O'Conner, ktorý bol prítomný pri doručení tankov, vyhlásil, že zostanú v Lotyšsku "tak dlho, ako to bude potrebné".

 

Ruské vedenie opakovane tvrdí, že prípadné rozširovanie NATO smerom na východ prinesie významný vojenský a politický posun v Európe i vo svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies