Do Izraela sa tento rok prisťahovalo z celého sveta už vyše 19.000 židov

NETKY.SK • 29 December 2010, 11:45 • 2 min
Do Izraela sa tento rok prisťahovalo z celého sveta už vyše 19.000 židov

Do Izraela sa tento rok prisťahovalo z celého sveta už vyše 19.000 židov

slovakia

left justify in out

Do Izraela sa tento rok prisťahovalo vyše 19.000 židovských imigrantov z celého sveta, čo je oproti vlaňajšku nárast o 16 percent. Informovali o tom dnes miestne úrady.
      Vládna Židovská agentúra pre Izrael (JAFI), ktorá úradne zabezpečuje prisťahovalectvo do židovského štátu, uviedla, že približne 7700 prisťahovalcov prišlo z krajín bývalého Sovietskeho zväzu. Približne o polovicu menej prišli do Izraela židov zo Severnej Ameriky. Ďalší sa prisťahovali z Francúzska, Etiópie a mnohých iných krajín sveta.
      Priemerný vek imigrantov je 29 rokov, pričom najstarší má 99 rokov.
      Izrael udeľuje občianstvo ktorémukoľvek židovi, ktorí si o to požiada. Hoci pôvodným cieľom zákona o návrate židov do vlasti bolo poskytnúť útočisko tým židom, ktorí v zahraničí čelia prenasledovaniu, dnes sa už do Izraela sťahujú židia z mnohých iných dôvodov, často ekonomických.
      Tento rok je už druhým rokom po sebe, čo sa zvýšil počet prisťahovalcov z bývalého ZSSR, odkiaľ do Izraela smerovalo najviac ľudí v 90. rokoch 20. storočia.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies