Do Hodiny Zeme sa opäť zapojili stovky miest

NETKY.SK • 25 Marec 2018, 12:05 • 2 min
Do Hodiny Zeme sa opäť zapojili stovky miest

NAÍ DILLÍ - V austrálskom Sydney sa v sobotu v noci ponorila do tmy budova opery. V indickom Naí Dillí vypli svetlá na Veľkom oblúku, v Kuala Lumpur v Malajzii zhasli Petronas Towers.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v rámci medzinárodnej akcie Hodina Zeme, ktorej cieľom je upozorniť na závažnosť klimatických zmien. Kampaň sa prvýkrát začala v roku 2007 v Sydney a postupne sa rozšírila do celého sveta. Okrem bežných ľudí ju pravidelne podporujú aj celé mestá a ani tento rok medzi nimi opäť nechýbali najznámejšie svetové metropoly a ich najznámejšie pamätihodnosti.

Do iniciatívy sa výrazne zapojil napríklad Londýn, ktorý vypol svetlá na na Tower Bridge, Big Bene, na Piccadilly Circus, Buckinghamskom paláci i Londýnskom oku. Do tmy sa ponorila tiež Eiffelova v Paríži, Brandenburská brána v Berlíne, Empire State Building v New Yorku, hrad v Edinburghu či Chrám Vasilija Blaženého v Moskve.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies