Do Buckinghamského paláca sa pokúsil vniknúť muž. Polícia ho zadržala

NETKY.SK • 14 Október 2013, 17:48 • 2 min
Do Buckinghamského paláca sa pokúsil vniknúť muž. Polícia ho zadržala

LONDÝN - Metropolitná polícia v Londýne dnes zadržala muža s nožom, ktorý sa pokúsil preniknúť do areálu Buckinghamského paláca. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K zadržaniu 44-ročného páchateľa došlo krátko pred poludním. Podozrivý sa pokúšal dostať na nádvorie paláca cez severnú bránu, ktorá sa nachádza napravo od hlavného vchodu a bežne sa používa. Pri osobnej prehliadke zadržaného polícia našla nôž a obvinila ho z pokusu o vniknutie do stráženého objektu a držania útočnej zbrane. Pri zásahu nebol nikto zranený. Muža po incidente umiestnili do cely predbežného zadržania na policajnej stanici v Londýne.

V septembri britská polícia zadržala dvoch mužov v súvislosti s nedovoleným preniknutím do Buckinghamského paláca. Vtedy išlo o jeden z najvážnejších prípadov narušenia bezpečnosti v kráľovskej rezidencii za ostatných 30 rokov. K najznámejšiemu prípadu narušenia súkromia člena britskej kráľovskej rodiny došlo v roku 1982, keď Michael Fagan vošiel priamo do spálne kráľovnej Alžbety II.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies