Dnešným dňom začína na Slovensku fungovať Úrad pre reguláciu hazardných hier

NETKY.SK • 8 Júl 2019, 11:55 • 2 min
Dnešným dňom začína na Slovensku fungovať Úrad pre reguláciu hazardných hier

BRATISLAVA - Hazardné hry na Slovensku už budú pod kontrolou v rámci jednej budovy. Od 1. júna 2019 naň postupne prechádzajú všetky kompetencie v oblasti hazardných hier, ktoré boli doteraz v rukách Ministerstva financií SR, obcí a Finančného riaditeľstva SR. Týmto krokom by sa podľa rezortu financií mala zefektívniť regulácia hazardných hier.

slovakia

left justify in out

Na Úrad pre reguláciu hazardných hier prechádzajú všetky kompetencie okrem legislatívnej. Ide najmä o udeľovanie licencií, výkon dozoru, ukladanie sankcií, správu odvodov a príspevkov. Úrad má zároveň spolupracovať s príslušnými autoritami v oblasti boja proti praniu špinavých peňazí a prevencie vzniku závislostí spojených s hazardnými hrami. Pri nastavení regulačného úradu pre hazard sa ministerstvo financií inšpirovalo fungovaním podobných inštitúcií v rôznych krajinách Európskej únie.

 

img

 

"I keď kompetencie prechádzajú na nový úrad, výkon dozoru nad prevádzkovaním hazardných hier je zabezpečený nepretržite. Postupný prechod agendy vyplýva z nevyhnutnosti ukončiť činnosti v inštitúciách, ktoré predtým zabezpečovali výkon štátnej správy v oblasti hazardných hier," priblížil v stanovisku pre médiá riaditeľ úradu Marek Lendacký.

 

img

 

Z počtu 78 zamestnancov, ktorými úrad disponje je väčšina už s náplňou práce oboznámená, pretože sa predtým danej problematike venovali na ministerstve financií a finančnom riaditeľstve, a od 1. júna prešli na bratislavský úrad a jeho päť regionálnych pracovísk. Okrem úradu v Bratislave sú to pracoviská v Nitre, Banskej Bystrici, Žiline, Prešove a v Košiciach. Celkovo by mal úrad v budúcnosti zamestnávať 117 ľudí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies