Dnešné útoky si v Bagdade vyžiadali najmenej 23 obetí

NETKY.SK • 8 Január 2017, 17:33 • 2 min
Dnešné útoky si v Bagdade vyžiadali najmenej 23 obetí

BAGDAD - Vlna teroristických útokov, ktoré sa dnes odohrali v rôznych častiach irackej metropoly Bagdad, si vyžiadala životy najmenej 23 ľudí. Zo zodpovednosti za ne je obviňovaná extrémistická organizácia Islamský štát (IS), ktorá naďalej ovláda časť irackého územia.

slovakia

left justify in out

Jeden z útokov bol spáchaný samovražedným atentátnikom, a to pomocou v aute nastraženej výbušniny. Jeho terčom bolo trhovisko s potravinovými produktmi v prevažne šiitmi obývanej mestskej časti Džamíla.

 

 

 

Táto oblasť leží v blízkosti štvrte Madínat as-Sadr, kde v pondelok pri samovražednom útoku, ku ktorému sa prihlásil sunnitský IS, zahynulo 35 ľudí. IS sa prihlásil aj k dnešnému útoku v Džamíle.

 

Údaje o obetiach tohto dnešného útoku sa rôznia - podľa ministerstva vnútra prišlo o život najmenej sedem ľudí, lekárske zdroje hovoria o 16 obetiach a 47 zranených.

 

 

 

Terčom útoku bol dnes aj zeleninový a ovocný trh v inej šiitskej štvrti Bagdadu. Zahynulo pri ňom deväť obchodníkov a ďalších 16 ľudí utrpelo zranenia.

 

Tri ďalšie bombové útoky na iných miestach Bagdadu si dnes vyžiadali ďalších sedem obetí a 24 zranených.

 

Agentúra AP uviedla, že polícia oficiálne potvrdila už zverejnené údaje o počte obetí a zranených, ktoré sa odvolávali na anonymné policajné zdroje.

 

IS sa v poslednom čase svojimi bleskovými útokmi a atentátmi v rôznych častiach Iraku pokúša mariť alebo spomaliť Spojenými štátmi podporovanú operáciu vládnej armády, ktorej cieľom je vytlačiť islamistov z mesta Mósul. Táto operácia vládnych síl sa začala v polovici októbra. Islamisti kontrolujú Mósul - druhé najväčšie mesto Iraku - od polovice roku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies