Dnes sa teplota vyšplhá až na 17°C, meterológovia však varujú pred silným vetrom

NETKY.SK • 22 November 2016, 09:14 • 2 min
Dnes sa teplota vyšplhá až na 17°C, meterológovia však varujú pred silným vetrom

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred silným vetrom, ktorý by mal dnes potrápiť väčšinu územia Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Pre všetky kraje (okrem Košického) vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa, ktorá platí do 14.00 h, v Nitrianskom kraji až do 18.00 h.

 

img

 

Vietor by mohol miestami dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 90 až 115 kilometrov za hodinu. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozorňujú.

 

Predpoveď počasia na utorok:

Jasno až polojasno, dopoludnia miestami nízka oblačnosť alebo hmla, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Veľmi teplo! Denná teplota 12 až 17, pri nízkej oblačnosti okolo 10 st. Prevažne juhovýchodný vietor do 45 km/h, v nárazoch na západe miestami okolo 65 km/h. Na horách miestami búrlivý vietor až víchrica.

 

Streda:

Jasno až polojasno. Ráno a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota +3 až -2, v západnej polovici Slovenska okolo 5 st. Denná teplota 9 až 15 st. Slabý, v západnej polovici juhovýchodný vietor do 25 km/h, na západe v nárazoch do 45 km/h.

 

Štvrtok:

Jasno až polojasno. Miestami hmla alebo nízka oblačnosť a ojedinele mrholenie. Najnižšia nočná teplota 4 až -1, na západe väčšinou okolo 6 st. Najvyššia denná teplota 8 až 13, v Banskobystrickom kraji a na východe okrem Spiša 4 až 9 st. Slabý premenlivý, na západe prevažne juhovýchodný vietor 3 až 7 m/s  (10 až 25 km/h), v nárazoch okolo 12 m/s (45 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies