Dnes na večeru si pripravíme pangasiusa
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg pangasiusa, 8 zemiakov, 3 mrkvy, 1 pór, 2 kyslé smotany, pažítka, kôpor, 25 dkg tvrdého syra, korenie na ryby, soľ, rasca, mleté čierne korenie
Príprava:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a uvaríme na polovičku v slanej vode. Zlejeme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a vysypeme do vymasteného pekáča. Na panvici opražíme nastrúhanú mrkvu a nakrájaný pór. Zmes nasypeme na zemiaky. Pangasiusa posypeme korením na ryby a položíme na zeleninu. Pečieme asi 15 minút. Pripravíme si omáčku zo smotany, kôpru, pažítky, soli, mletého čierneho korenia. Zalejeme rybu, posypeme strúhaným syrom a ešte 40 minút zapekáme.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies